Özel Röportaj: PokerStars, EPT 2024'te Neler Olduğunu Açıkladı

Özel Röportaj: PokerStars, EPT 2024'te Neler Olduğunu Açıkladı

Avrupa Poker Turu'nun (EPT) yılın Paris'te başlamasına bir aydan az bir süre kala, PokerNews PokerStars Canlı Etkinlikler Operasyonları Direktör Yardımcısı Cedric Billot ile oyuncuların PokerStars Live ve EPT'den neler bekleyebilecekleri hakkında konuşmak için bir araya geldi 2024'te.

Açılış etkinliğinde "ortalama bir deneyim" için özür diledikten sonra ona yeni destinasyonlar, oyuncuların 2023 ile aynı programdan neler bekleyebilecekleri ve turun Paris'e dönüşü için yapılan iyileştirmeler hakkında da sorular sorduk.

Paris'e Dönüş

EPT, 2004-05'te Barselona, ​​Londra, Monte-Carlo ve Kopenhag'ı ziyaret ederek açılış sezonundaki yedi duraktan yalnızca dördünü ziyaret etmişti.

Ama Paris'i de kapsayabilirdi. Billot'a göre PokerStars, daha ilk sezonda Paris'te bir EPT düzenlemek istemişti ancak yönetmelik nedeniyle buna engel oldu. Aslında Paris'teki pokerin zengin bir tarihi vardır, ancak bu tarih ara sıra hükümet ve bazen de polis müdahalesi nedeniyle karmaşık hale gelir.

2014 yılında, polisin mekana baskın yapmasının ardından Fransa Poker Serisinin (FPS) durdurulması iptal edilmişti.

Daha sonra Fransız başkentinde poker tamamen ölmüş gibi görünüyordu; Aviation Club de France ve Clichy-Montmartre gibi ünlü 'cercles' veya oyun kulüpleri 2010'larda kapılarını kapatmıştı. Ancak 2022'de EPT, 2023'ün ilk etkinliğini Hyatt Regency Paris Etoile'de düzenleyeceğini duyurdu.

Paris, Avrupa Poker Turu'na ev sahipliği yapan 13. farklı Avrupa başkentiydi. Kaç tanesini sayabilirsiniz? Cevaplar yazının altında!

"Barselona'dan sonra en güçlü durağımız Paris. Herkesin gitmek istediği şehir"

Billot, 2014'te, yani 2023'te etkinliğin iptal edilmesi kararı alındığında FPS'nin Başkanı iken, EPT festivalinin tamamından sorumluydu ve Fransız oyuncuların bir bütün olarak EPT için her zaman önemli olduğunu söyledi.

PokerNews'e "Mümkün olur olmaz Paris'e gittik" dedi. "Her EPT durağında Fransız oyuncular bizim bir numaralı demografimizdir. Prag'dan Barselona'ya, hatta Londra'da bile İngilizlerden daha fazla Fransız oyuncumuz vardı!

"Paris, Barselona'dan sonra en güçlü ikinci durağımız. Herkesin gitmek istediği şehir."

Açılıştaki EPT Paris etkinliği kusursuz değildi; çok sayıda oyuncu, mekanda darboğazlara neden oluyordu ve karmaşık kayıt sistemleri işleri daha da karmaşık hale getiriyordu. Bu sorunları çözmek için PokerStars mekanın uygun bir değerlendirmesini ve analizini gerçekleştirdi ve Club Barriere ile birlikte bir takım çözümler üretti.

Billot, "Geçen yıl sonuçları olan bazı büyük rakamlar gördük" dedi. "Ancak sorunlar sadece çok sayıda oyuncuyla ilgili değildi. Sahaya giriş ve sahaya lojistik erişim hem bir kabustu.

"Geçen yıl geçici düzeltmeler vardı ve sonunda ikinci haftada süreci iyileştirdik ve çok daha sorunsuz hale geldi. Ancak 2024 için bir değişiklik yapmamız gerektiğini kesinlikle biliyorduk."

Sonuç olarak festival, şehrin kalbindeki son teknolojiye sahip bir konferans merkezi olan Palais des Congrs'da tamamen yeni bir mekana taşındı. Daha büyük mekan, masalar için daha fazla kapasiteye ve genel olarak daha fazla alana izin verdi ve daha hızlı bir giriş ve kayıt süreci vaat ediyor.

Kameralar ve Oyun Güvenliği

Ancak PokerStars sadece EPT için yeni bir mekana yatırım yapmıyor. PokerStars, oyun bütünlüğüne daha fazla odaklanarak yatırımını artırdı ve oyunun güvenliğine odaklandı. Bu, her masada eylemin izlenmesini sağlayacak yeni CCTV kameralarının kurulduğunu gördü; etkinlikleri mümkün olduğu kadar güvenli hale getirmek amacıyla bunu yapan tek canlı etkinlik operatörü.

İlgili: PokerStars Oyun Bütünlüğü Başkanı şöyle diyor: "Güven Her Şeydir"

Billot, "Tüm mekanlarımızda fiziksel güvenlik ve oyun bütünlüğü konusunda kendimizle gurur duyuyoruz" dedi. "Bu nedenle, bu düzeyde güvenliği korumamıza yardımcı olacak yepyeni, son teknoloji kameralar satın aldık. Her bir EPT turnuva masasının kendi CCTV kamerası olacak.

"Oyuncularımızın oyun güvenliğine değer verdiğini biliyoruz ve PokerStars canlı etkinliklerinin oyunlarımızın güvenliğini sağlamak için zaten çok çalıştığını biliyoruz. Oyuncu ile operatör arasındaki bu güveni sürdürmek için gelişmeye ve yatırım yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Ve bu büyük bir olay. yatırım.

"Her eli, her oyunu, her çip yarışını incelememize olanak sağlıyor. İlk başta güvenlik özellikleri var ama ekipmanın kalitesi o kadar iyi ki gelecekte bu kameralardan yayın yapmamıza olanak tanıyacak."

EPT 2024 Programı

2024 EPT programı Kasım ayında yayınlandı ve 2023'tekiyle aynı beş durağı içeriyordu. Billot PokerNews'e programın tekrarlanmasının basit bir nedeni olduğunu söyledi ancak aynı zamanda gelecek yıllarda yeni duraklar ekleme fikrine de açık olduğunu kabul etti. .

"Bir şey bozuk değilse neden değiştiresiniz ki?" dedi. "Eğer bunu geliştirebilseydik veya oyuncularımıza farklı bir şey sunabilseydik bunu yapardık."

Ancak Billot, bu yılın EPT programındaki tüm destinasyonların "hiç düşünmeden" olduğunu ve hepsinin aynı nedenlerden dolayı olmadığını söylüyor.

"Barselona'ya dönmemek için delirmiş oluruz"

"Paris geçen yıl kesinlikle inanılmaz derecede güçlüydü ve geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Monte-Carlo, farklı nedenlerden ötürü, aynı zamanda inanılmaz derecede güçlü bir durak, başka hiçbir yerde bulamayacağımız ışıltıya ve ihtişama sahip."

"Barselona açıklamaya gerek yok. Rekor kıran Estrellas Ana Etkinliği ile Barselona'ya geri dönmemek için delirmiş oluruz. Prag da Main ve Eureka ile rekor kırıyordu ve herkes Aralık ayındaki bu durağı seviyor.

Bu ankete katılmak için buraya tıklayın.

2023'te EPT'nin ilk çıkışını yapan tek durak Paris değildi; Kıbrıs da oyuncular arasında inanılmaz derecede popüler olduğunu kanıtladı.

Billot, "Şimdiye kadarki en iyi oyuncu geri bildirimlerimizi gördük" dedi. "Oyuncular Kıbrıs'ı çok seviyordu! Düşük katılımlarda, yüksek katılımlarda ve şimdiye kadarki en iyi deneyime sahip Ana Etkinlikte inanılmaz rakamlar elde ettik. Yani geri dönmek çok çok kolay bir karardı."

Yani 2023 için duraklar aynı kalacak, ancak yeni destinasyonların 2025 ve sonrasına dahil edilmeleri için kapı açık.

"Diğer sporlara bakın. ATP tenis pistinde bazı duraklar hiç değişmez, bazıları da gelip gider. Formula 1, geçen yıl Las Vegas'ta olduğu gibi yeni destinasyonlara gider, ancak aynı zamanda her zaman değişen yarışlar da vardır. aynısı.

"Hiçbir şey kesin değil. Popüler olacağını düşündüğümüz yeni yerleri her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Almanya ve Hollanda'ya baktık, hatta bir gün Londra'ya dönerken bile bu, bundan sonra aradığımız bir şey. yıl."

Unutulmaz Canlı Deneyimler Yaratmak

PokerStars'ın sunduğu canlı etkinlik, pek çok kişi tarafından yalnızca etkinlik, katılım ve destinasyon seçenekleriyle değil, aynı zamanda etkinlikler sırasında sunulan oyuncu deneyimiyle de sektördeki en iyiler arasında sayılıyor.

Billot'a göre bu, PokerStars'ın sürekli gelişmesiyle birlikte "mükemmeliyetçi bir zihniyete" bağlı. Power Path'in tanıtılmasından, oyuncuların bölgesel etkinliklerde birden fazla koltuk kazanmasına izin veren son karara kadar.

"Mükemmellik için çaba gösterebilmemizi deneyimli meslektaşlarımızdan oluşan harika bir ekip sayesinde sağlıyoruz. EPT'yi gerçekten parlatmak istiyoruz.

"Etkinliklerimizde daha iddialı olmak istiyoruz ve daha iyi bir deneyim sunarak etkinlikleri daha da büyütmeye çalışıyoruz"

"Bu yüzden bir denge ve dengeye sahip olmak önemli ve yılda 4-6 yarışın optimal olduğunu düşünüyorum. Daha fazlası hata olur ve diğer etkinliklerle çatışırız. Toparlanmak ve gelişmek için yeterli zamanımızın olması önemli. Canlı etkinliklerimizin her birini tanıtın.

"Stratejimize ve vizyonumuza yön veren şey, nicelikten çok niteliğe odaklanmaktır. Etkinliklerimizde daha iddialı olmak istiyoruz ve onları sahada daha iyi bir deneyimle çok daha büyük hale getirmeye çalışıyoruz. Kalifiye olmak için daha fazla zaman, daha fazla Etkinliği tanıtmak için zaman var ve gerçekten biraz gürültü yapmak için daha fazla zaman var."

2024'te Canlı Poker için Görünüm

Her ne kadar koronavirüs salgını dikiz aynasında yer alsa da Billot, bunun insanların bakış açılarını değiştirmeye yardımcı olduğunu ve sonuç olarak bir bütün olarak canlı pokere kesinlikle yardımcı olduğunu kabul ediyor. Sonuç olarak, canlı poker 2023'te yükselişe geçti ve bu yükselişi 2024 ve sonrasında da sürdürecek gibi görünüyor.

"Dünya iki yılını karantina altında geçirdi, cep telefonlarına ve televizyonlara sıkışıp kaldı. Bence bu, insanların canlı olan her şeyi takdir etmelerine ve bundan keyif almalarına yardımcı oldu, çünkü o düzeyde bir sosyal iletişim ve etkileşim var. Canlı pokerin de büyük faydası oldu."

Avrupa pokerinde ayrıca, Lucien Cohen'in 676.230 puanla Estrellas Barselona Ana Etkinliğini kazanmasıyla şimdiye kadar düzenlenen en büyük PokerStars canlı turnuvasının rekoru da dahil olmak üzere pek çok rekor kırıldı. En büyük Ana Etkinlikteki FPS rekorunun iki kez kırıldığı ve Eureka Prag Ana Etkinliğinin yılı başka bir rekorla kapatmasıyla rekor kıran tek bölgesel tur bu değildi.

KayıtEtkinlikAlanKazanan
En Büyük PokerStars Canlı TurnuvasıEstrellas Barselona7,398Lucien Cohen
En Büyük EPT Prag Ana EtkinliğiEPT Prag1.285Padraig O'Neill
En Büyük FPS Ana EtkinliğiFPS Paris*2,071Alan Goasdoue
FPS Monte Carlo2,138Daisuke Ogita
En Büyük Eureka Ana EtkinliğiEureka Prag4,403Alexander Tkatschew

EPT Ana Etkinlikleri de devasa alanlar açıyordu; Prag yeni ve en büyük EPT Ana Etkinliği alanını oluşturdu, Paris Barselona dışındaki en büyük EPT Ana Etkinliği oldu ve Barselona şimdiye kadarki en büyük ikinci EPT Ana Etkinliğiyle hakimiyetini sürdürdü.

"İzleyiciler canlı poker istiyor, izlenecek en iyi içerik bu"

Billot, yeni bir canlı poker patlaması fikrinin "naif" olduğunu söylüyor ancak büyümenin muazzam olduğunu da kabul ediyor.

"Canlı pokere olan ilgi şu anda pandemi öncesine göre çok daha yüksek. Henüz zirveye ulaştığımızı söylemiyorum ama aynı zamanda geçen yıla göre rakamlarımızı ikiye katlamayacağız. PokerStars bu rakamı sürdürmeyi bekliyor Bu sayıyı artırmak, ancak yalnızca işimizi iyi yapmamız durumunda.

"İzleyiciler canlı poker istiyor, izlenecek en iyi içerik budur çünkü büyük paralar burada kazanılabilir. Çevrimiçi bir milyon dolar kazanmak için yılda bir avuç şansınız vardır. Canlı bir milyon dolar kazanmak için 20 şansınız vardır. daha fazla olmasa da şansı var.

"Mobil cihazlarımızda ve ekranlarımızda giderek daha fazla zaman geçirdiğimiz dijital çağımızda, canlı pokerin uzun süre boyunca güvenli olduğunu düşünüyorum."

Cevaplar: Viyana, Prag, Kopenhag, Tallinn, Paris, Berlin, Budapeşte, Monte Carlo, Varşova, Dublin, Madrid, Kiev, Londra

Etiketler

İlgili Turnuvalar

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.