PokerStars Oyun Bütünlüğü Başkanı şöyle diyor: Güven Her Şeydir

PokerStars Oyun Bütünlüğü Başkanı şöyle diyor: Güven Her Şeydir

Pokerin oyuncular için güvenli kalmasını ve hile yapılmamasını sağlamak, herhangi bir çevrimiçi poker sitesi için bir önceliktir. Ve PokerStars büyüklüğünde bir poker sitesi olduğunuzda, bütün bir ekibe ihtiyaç duyarsınız.

PokerNews PokerStars Oyun Bütünlüğü Başkanı Francis Lincoln ile bir araya gelerek ekibinin ne yaptığını, oyun bütünlüğünde güvenin önemini ve PokerStars'ın piyasadaki en güvenli poker sitesi olmasa da biri olarak kalmasını sağlamak için neler yapılması gerektiğini tartıştı.

PokerStars'ın Oyun Bütünlüğü Ekibi

Lincoln, "Game Integrity yaklaşık 50 operasyonel personelden oluşan bir ekipten oluşuyor" diyor. Ek olarak, kendi veri analizi ekibimizin yanı sıra bize çalışmamız için araçlar sağlayan çok sayıda özel geliştirici ekibimiz de var.

Lincoln'ün ekibi, tutkulu poker insanları ve eski profesyonellerin yanı sıra veri analitiği konusunda geçmişi olan diğer kişilerin birleşiminden oluşuyor. Ekip, oyun bütünlüğü ihlallerini aramak için vaka çalışmasını tarar, ellere bakar ve verileri analiz eder.

Basitçe söylemek gerekirse: diğer oyuncuları dolandıran veya aldatan oyuncuları durdurmak.

"Birinin bir zamanlar söylediği gibi, dünyada bizim yaptığımızı yapan belki 100 kişi var ve bunların yarısından fazlası PokerStars için çalışıyor. Bu bir süre önceydi, ama bunun muhtemelen doğru olduğunu düşünüyorum."

Lincoln'ün ekibinin üzerinde çalıştığı üç ana alan şunlardır:

"Güven herşeydir"

Lincoln daha önce Poker in the Ears podcast'inde James Hartigan ile konuşmuş ve oyun bütünlüğü ekibinin ortaya koyduğu çalışmanın oyuncuların PokerStars'a olan güven düzeyinin ayrılmaz bir parçası olduğunu açıklamıştı.

"Güven her şeydir" diye açıkladı. "Oyun bütünlüğünüz var, ardından RNG'nin adil olduğundan emin olmak ve aynı zamanda paranızın güvende olduğundan emin olmak var. Bu üç temel şey olmadan, iş 'sallantılı zemindedir' ve bu yüzden ona bu kadar çok yatırım yapıyoruz."

RNG nedir?

Rastgele Sayı Oluşturucu, rastgele sayılar üreten, kartları ve her elin sonucunu belirleyen bir bilgisayar programıdır. Çevrimiçi pokerin adil ve öngörülemez olmasını sağlar.

PokerStars'ın Oyunlarını Güvende Tutmak İçin Sizin Hakkınızda Hangi Verileri Takip Ettiğini Keşfedin

Oyun bütünlüğü ekibinin çalışması sürekli ve süreklidir; bu, Lincoln'ün evinizi temizlemeye benzettiği bir şeydir.

"Ve bunu yirmi yıldır yaptığımız için artık siteyi güvende tutmak için düzenli olarak yürütülen birçok farklı kontrol var"

"Her gün, her yerde temizlediğinizden emin olmalısınız, aksi takdirde kanepenin arka kısmındaki bir noktayı gözden kaçırabilirsiniz. Bu yüzden gerçekten tozlanır ve her şeyi her zaman temizleyecek yeterli sayıda insanınız yoksa, kanepenin arka kısmındaki bir noktayı gözden kaçırabilirsiniz. bir şeyi özlüyorum.

"Bakılacak çok sayıda veriyi temizleyecek çok sayıda farklı yer var ve bunu kendimiz de biliyoruz. Çok fazla beyin gücüne sahip ve her gün çok fazla mesai harcayan çok büyük bir ekibimiz var ve yine de bazen bir şeyleri kaçırıyoruz.

"Fakat bir şeyleri gözden kaçırmış olabileceğimiz için, artık ek bir kontrolün uygulamaya konduğundan emin oluyoruz. Ve bunu yirmi yıldır yaptığımız için, artık düzenli olarak yapılan birçok farklı kontrol var. site güvenli."

Kaynak Önemlidir

Diğer sitelerde daha küçük güvenlik ekipleri olabilir ve bazı incelemelerin gerçekleştirilmesi günler veya haftalar sürdüğünden, sitenin güvenli ve güvenli bir şekilde oynanmasını sağlama görevinden bunalabilirler.

Lincoln, "Kullanmayı sevdiğim bir başka benzetme de Ker Plunk oyunudur" diyor. "Oyun bütünlüğü, Ker Plunk oyunu gibidir. Ne kadar çok pipetiniz varsa, hesapta o kadar çok şeyle karşılaşabilirsiniz. Bu, misketin geçemeyeceği anlamına gelmez, ancak PokerStars oyun bütünlüğü ekibinin çok sayıda pipeti var "

"Bu botların reklamını yapan sitelere girdiğinizde 'Yıldızlarda kullanmayın' diyorlar"

Ve çoğu botun yalnızca birkaç yüz elde yakalanması nedeniyle sitede bot kullanımını giderek zorlaştıran şey PokerStars'ın emrindeki kaynakların miktarıdır.

"Bunlar oldukça basit botlar olabilir ama bu botların reklamını yapan sitelere girdiğinizde 'Yıldızlarda kullanmayın' diyorlar ve diğer sitelerde bu uyarıyı almıyorlar.

"Başka bir örnek teke tek pokerdir. Bu, yapay zekaya ve botlamaya duyarlı ilk formatlardan biriydi ve o zamanlar oyunculardan aldığımız geri bildirim, oyuncuların diğer sitelerde botlama yapacağı ancak PokerStars'ta meşru bir şekilde oynayacağı yönündeydi. ... Bunun nedeni, PokerStars'ta doğrudan oynamaları gerektiğini, aksi takdirde yakalanacaklarını bilmeleriydi."

PokerStars'ın Gerçek Zamanlı Yardıma (RTA) Karşı Savaşı: Hilecileri Nasıl Tespit Ediyor ve Caydırıyor?

Bot Halkalarını Engellemek için Çalışmak

PokerStars oyun bütünlüğü ekibinin kullanabileceği kaynak seviyesinin bir sonucu olarak, "bot-ring" olarak adlandırılan durumlar son derece nadir görülen bir durumdur.

"Forumlarda yayınlanan bu tür davranışları kanıt olarak gördüğünüzde, bunlar genellikle aynı anda ortaya çıkan, çok benzer oyun istatistikleri ve insanların alışılmadık bulduğu bireysel oyun istatistikleri olan büyük hesap gruplarıdır.

"Ringlerin veya daha karmaşık hileci gruplarının geçmesini zorlaştırıyor"

"PokerStars'taki birinin bunu yapması zordur, çünkü birisinin dikkatimizden yeterince uzun süre kaçınması zordur. Bot çiftlikleri en kolay parayı almak ister. PokerStars'ın onları ortadan kaldıracağını biliyorlarsa hepsi ' Peki neden zahmet edesiniz ki?'

"Bir hesap potansiyel olarak şüpheli olarak işaretlenirse, ayrıntılı ve sıkı kontrollerimizi aşmamız zor olacaktır. Aynı zamanda katı KYC gerekliliklerimiz de var. Bu durum, ringlerin veya daha sofistike hileci gruplarının geçmesini zorlaştırıyor.

KYC nedir?

Müşterinizi Tanıyın çekleri kanunen zorunludur ve çevrimiçi poker operatörleri tarafından hesap açarken oyuncunun kimliğini doğrulamak için kullanılır. Bu, oyuncuların yaşlarını ve adreslerini doğrulamasını ve kimlik belgelerinin yasal olup olmadığını tespit etmeyi içerebilir.

PokerStars "bir tık daha yüksek"

Lincoln, pek çok kişi gibi, diğer poker sitelerindeki hilelerle ilgili en son hikayeleri ve iddiaları görmek için sosyal medyayı takip ettiğini ve güvenli bir oyun ortamını sürdürmek için ne kadar kaynağın harcandığının fazlasıyla farkında olduğunu söylüyor.

Lincoln, "Eğer şimdi bir poker sitesi kuracak olsaydınız" diyor, "Oyun bütünlüğü için yılda bu milyonları harcamayı göze alamazsınız, çünkü bir siteyi kurup çalıştırmak yeterince zordur. PokerStars oyunla kuruldu istemcide yerleşik bütünlük ve alabileceğimiz veri düzeyi ile bu verileri daha sonra alma ve işleme yeteneği. Bu benim varsayımım, neden diğerlerinden bir adım öndeyiz."

Ancak odak noktası PokerStars'a, kendisinin ve ekibinin çalışmalarına devam ediyor.

"Benim işim PokerStars'ın oyun oynamak için en güvenli site olmasını sağlamak. Her ne kadar diğer insanların takımlarının boyutunu bilmesem de, PokerStars için bu, her yıl milyonları bulan devasa bir yatırım. Benim için fark neredeyse kesinlikle bu. "

Etiketler

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.