Michigan Poker Oyuncusu 2 Milyon Dolarlık Gasp Planının Kurbanı Olduğunu Söyledi

Michigan Poker Oyuncusu 2 Milyon Dolarlık Gasp Planının Kurbanı Olduğunu Söyledi

Michigan'lı poker oyuncusu George Janssen, iki yıl önce bir adamın kendisini Detroit'teki bir kumarhanenin önünde silah zoruyla tutup 2 milyon dolar talep etmesiyle başlayan bir gasp planının kurbanı olduğunu iddia ediyor.

Geçen ay Michigan kırsalında bir yolda fermuarlı ve kanlar içinde bulunan ve 35 gün boyunca bodrumda esir tutulduğunu iddia eden Janssen, ailesine ve arkadaşlarına düzenli olarak bu adamlara "büyük miktarlarda nakit" verdiğini söyledi. Onu tehdit eden ve yedi haneli borcu olan.

Janssen'in kaçırıldığı iddiasıyla ilgili bu ayrıntılar ve diğerleri, PokerNews'ün kamuya açık kayıt talebi yoluyla elde ettiği kayıp kişiler raporunda ortaya çıktı.

Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) havale edilen dava, Janssen'in son 82.823 $ ve 79.861 $'lık skorları da içeren poker kazançları için nasıl tuzağa düşürüldüğünü anlatıyor.

Poker Oyuncusu Las Vegas'taki Saldırıdan Tutuklandı

Silah zoruyla tutuldu, Para Kazandırılması Emredildi

13 Kasım'da, dört kez World Series of Poker (WSOP) Circuit Ring kazananı ve 440.763$ canlı kazançla Mid-States Poker Tour (MSPT) Ana Etkinlik şampiyonu olan Janssen'in, arkadaşları ve ailesi tarafından kaybolduğu bildirildi. Uzun süredir arkadaşı olan Monroe İlçesi Şerif Ofisi'ndeki dedektiflere, Janssen ile günler önce konuştuklarını ve sesinin "kırık" çıktığını söyledi.

Janssen'in arkadaşına "yaklaşık iki yıl önce Detroit'teki bir poker turnuvasından sonra George'un kumarhaneden ayrıldığını (George hikayeyi anlatırken hangi kumarhaneyi hatırlamıyordu) ve kapalı otoparkta park edilmiş arabasına bindiğini" söylediği iddia ediliyor.

Tanık raporunda "George aracının sürücü koltuğuna oturduğunda kimliği bilinmeyen maskeli bir adam George'un kafasına silah dayadı ve iki milyon dolar talep etti" ifadesine yer verildi.

Janssen'in ("maske takan ve muhtemelen Meksika aksanı olan") saldırgana 2 milyon doları olmadığını söylediği iddia edildi, bu noktada "adam George'u sokağın aşağısındaki bir otoparka götürdü... (burada) kendisine cep telefonu sağlayan birden fazla denek tarafından karşılandı."

Raporda, "Önümüzdeki iki yıl boyunca, şüphelilerin sağladığı cep telefonundan George'la iletişime geçilecek ve ona 'bırakma' alanı verilecek" deniyor. "Şüphelilerin sağladığı yere George, şüpheliler için büyük miktarlarda nakit bırakırdı. Bazen posta kutusunda şüpheliler tarafından sağlanan başka bir cep telefonu ya da şüphelilerin George'a bir sonraki durağın nerede olacağını bildiren el yazısıyla yazılmış bir not olurdu. Şüpheliler periyodik olarak George'un ailesine zarar vermekle tehdit ediyor veya George'a çocuklarının fotoğraflarını gönderiyordu."

Bir aile üyesi dedektiflere, Janssen'e "büyük miktarlarda para bırakmak zorunda kalacağı farklı buluşma noktaları" verildiğini söyledi.

Raporda, "George, bu damlaları yapacağı zaman parayı bu yerlerdeki küçük bir kutuya koymasını tavsiye etti" diyor. "Bazı durumlarda kutunun içinde bir cep telefonu olurdu. Eğer kutunun içinde bir cep telefonu olsaydı, George iletişimi sürdürmek için cep telefonunu kutuya koyup yenisini almak zorunda kalırdı. George bazen de cep telefonunun olabileceğini belirtti. Kutunun içine bir sonraki teslimat yerinin nerede olacağını bildiren el yazısıyla yazılmış notlar (aile üyesi) yakın zamanda George'un kendisine şantaj yapan adamlara parasının bittiğini söylediğini açıkladığını söyledi. Adamlar bunu yapmak zorunda kalacağını söyledi 25 bin dolar değerinde son bir damla daha yapın."

Aile üyesi, Janssen'den en son 13 Kasım sabahı "biriyle 'para' hakkında konuşmak için Novi'ye gittiğini" söylediğinde haber aldı. Aynı gün bir arkadaşı, Janssen'in terk edilmiş arabasını Lulu Yolu'nda, yere saçılmış birkaç 50 dolarlık banknotla buldu.

El Yazısı Mektupta Şifreli Mesajlar

15 Aralık'ta bir aile üyesi polisle temasa geçti ve hâlâ kayıp olan Janssen'den el yazısıyla yazılmış bir mektup aldıklarını söyledi. Aile üyesi, Kirby, Iggy, Daisey Noah, Anthony ve Parker isimlerine yapılan atıflar da dahil olmak üzere mektupta öne çıkan "birkaç öğeyi fark etti".

Raporda, "(Aile üyesi), bu isimde kimseyi tanımadıklarını ve bu isimde evcil hayvanı/hayvanı bulunmadığını belirtti." "İsimlerin 'Kaçırma' anlamına geldiğine dikkat edilmelidir."

Röportajlar boyunca Janssen'in poker kazançları defalarca tartışıldı. Bir kişi dedektiflere "George sık sık kazanacak ve poker oyunu başına 80.000 $'dan fazla parayla ayrılacak" derken, bir başkası onu "ülke genelinde yüksek bahisli poker turnuvalarında sık sık oynayan önde gelen bir poker oyuncusu" olarak tanımladı.

Dedektifler ayrıca Bay City, Michigan'da kullanılmış bir araba bayisi sahibi olan Janssen'in "bankasına birkaç milyon dolar değerinde borcu olduğunu" da öğrendi. Görüşülen kişilerden biri dedektiflere Janssen'in "parası olmayan araçlar için kredi aldığını" söyledi ve daha sonra bir banka yetkilisi hesabının 2 milyon dolar borcu olduğunu doğruladı.

FBI Soruşturuyor

Monroe İlçesi Şerif Ofisi, Janssen'in 18 Aralık'ta bulunması üzerine kayıp kişiler soruşturmasını kapattı ve davayı, Janssen'in ortadan kayboluşunu zaten araştıran FBI'ya iletti.

Bir dedektif, "(Monroe İlçesi) Dedektiflerle FBI temasa geçti ve George'un Bad Axe'de görüldüğünü ve kendisini yerel bir hastaneye yatırdığını bildirdiler" diye yazdı. "FBI soruşturmayı sonuna kadar sürdürecek."

PokerNews daha önce yorum almak için FBI'a başvurmuştu ve ajans soruşturmayı ne onaylıyor ne de reddediyordu.

Etiketler

İlgili Oyuncular

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.