Üç On Üç Remi

Üç On Üç Remi

Oyuncular

İki veya daha fazla oyuncu

Kartlar

Normal oyun kartları. İki oyuncu için 52 kartlık bir deste, üç veya dört kişi için iki deste. Oynamak için yeterli kartınız olduğu sürece bundan sonra pek bir önemi yok.

Anlaşma

Bu oyunun on bir turu vardır. İlk dağıtıcı rastgele seçilir ve dağıtma sırası her turdan sonra sola geçer. İlk turda her oyuncuya üç kart dağıtılır, ikinci turda dört kart dağıtılır ve bu, her birine on üç kartın dağıtıldığı on birinci ve son tura kadar devam eder. Kartların geri kalanı, bir yığın oluşturacak şekilde masaya yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirilir. Destenin en üstündeki kart, yüzü yukarı bakacak şekilde çevriliyor ve atılan desteyi başlatmak için destenin yanına konuluyor.

Oyunun Amacı

Oyunun amacı elinizdeki tüm kartları kombinasyonlar halinde oluşturmaktır. İki tür geçerli kombinasyon vardır:

  1. aynı değerde üç veya daha fazla karttan oluşan bir küme veya grup, örneğin __♣️5-__♠️__5-♦️__5. Birden fazla desteyle oynarken bir setin aynı kartları içermesi mümkündür, örneğin __♣️9-♣️9-♦️__9.
  2. aynı türden üç veya daha fazla kartın run veya dizi, örneğin ♥️__4-__♥️__5-♥️__6 Kombinasyonlar üçten fazla kart içerebilir; örneğin dört yedili veya bir takımın 8-9-10-J-Q'su. Ancak aynı kartı birden fazla kombinasyonun parçası olarak sayamazsınız. Örneğin ♠️__5-__♠️__6-__♠️__7-♥️__6-♣️6 ya 5 ve 7'lik maçaların kaldığı bir altılı seti, veya kalan iki altılı maça serisidir.

Aslar bu oyunda düşük sıralardadır, dolayısıyla A-2-3 geçerli bir dizidir ancak Q-K-A değildir.

Joker Kartlar

Her turda bir joker kart vardır. Dağıtılan kart sayısına eşit olan karttır. Bir grup veya dizi oluştururken joker kartlar başka herhangi bir kartın yerine kullanılabilir. Hatta dilerseniz sadece jokerlerden oluşan bir set bile yapabilirsiniz. Aşağıda tura göre joker kartların bir listesi bulunmaktadır:

    1. Tur Üçlüler çılgındır.
    1. Tur Dörtlüleri çılgınca.
    1. Tur Beşleri çılgınca.
    1. Tur Altılılar çılgındır.
    1. Tur Yediler çılgındır.
    1. Tur Sekizler çılgın.
    1. Tur Dokuzlar çılgındır.
    1. Tur Onlar çılgındır.
    1. Tur Valeler çılgındır.
    1. Tur Kraliçeleri çılgındır.
    1. Turdaki Krallar çılgındır.

Oyun

Dağıtıcının solundaki oyuncu başlar ve oyuncular masanın etrafında saat yönünde sırayla dönerler. Bir tur, bir kartın (kapalı destenin üst kartı veya atılan destenin üst kartı) çekilmesi ve ardından atılan destenin üstüne açık olarak bir kartın atılmasından oluşur. Atılan destenin yalnızca en üstteki kartının alınabileceğini unutmayın.

Çıkmak

Destenin en üstteki kartını çektikten veya en üstteki atılan kartı çektikten sonra, biri hariç elinizdeki tüm kartları ayrı setler halinde düzenleyebilirseniz ve ardından bir kartı atabilirseniz, oynamak için sıranız size gelebilir. Bu durumda, atarken dışarıda olduğunuzu duyurursunuz. Diğer oyuncuların her birine bir tur daha izin verilir. Oyun sırası size geldiğinde tur biter ve puanlar hesaplanır.

Puanlama

Turun sonunda, her oyuncu elinin mümkün olduğu kadarını setler ve koşular halinde düzenler. Bir sete veya seriye dahil olmayan kartlar, sahibine karşı aşağıdaki şekilde ceza puanı olarak sayılır:

As1 puan
İki2 puan
üç3 puan
Dört4 puan
Beş5 puan
Altı6 puan
Yedi7 puan
sekiz8 puan
Dokuz9 puan
On10 puan
Jack10 puan
Kraliçe10 puan
Kral10 puan

Puanlar turdan tura toplanır ve on birinci turun sonunda en düşük puana sahip olan kazanır.

Bu remi türünde oyuncuların, diğer oyuncuların setlerine veya serilerine kart ekleyerek elden çıkarmalarına __izin verilmediğini unutmayın. Kombinasyonlar yalnızca kendi elinizden yapılır ve dahil olmayan kartlar cezalı kartlardır.

Varyasyonlar

Bazıları Asların yüksek veya düşük olarak kullanılabileceğini öne sürüyor; dolayısıyla A-K-Q geçerli bir dizidir. Bu durumda elinizde kalan As'ın maliyeti bir yerine 15 puandır.

Bazı gruplar Vale için 11, Kız için 12 ve Papaz için 13 puan alır.

Bazı gruplarda ek joker kartlar olarak Jokerler bulunur. Bu durumda tur sonunda elinizde bırakılan joker 20 ceza puanı alır.

Büyük oyuncu grupları için Stan Stone, arayan kişi tarafından kontrol edilen, eşzamanlı çekme ve atma yoluyla oyunun hızlandırıldığı 3-13 Hız'ı icat etti.

3-13'ün beş takımlı özel bir paket kullanan tescilli bir versiyonu Five Crowns adı altında yayınlandı.

Jared Mellentine, ek bir 14 kartlık tur ve beraberlik durumunda bir bonus turu ile Deuces Aren't Wild varyasyonuna katkıda bulundu.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.