Lisa Costello WPT Bayanlar Şampiyonası Zaferinin Ardından Zirveye Çıktı

Lisa Costello WPT Bayanlar Şampiyonası Zaferinin Ardından Zirveye Çıktı

Lisa Costello için, Wynn Las Vegas'taki 2023 Dünya Poker Turu Bayanlar Şampiyonası'nın 2. Gününde akşam yemeği molası sırasında bir şeyler ters gitti. Az önce Ashley Sleeth'e karşı büyük bir yazı-tura kaybetmişti ve destesinde sadece beş büyük kör bahisle akşam yemeğine çıkmıştı.

Ancak oyun yeniden başladığında her şey tersine döndü. Üçlü bir yükseliş heyecanı tetikledi ve sonra Costello kendisini sahadaki en başarılı oyuncu olan Kathy Liebert ile anahtar potta kafa kafaya buldu. Libert/). Hepsi dahil oldu ve Liebert, Costello'nun as kralına karşı cep vezirleriyle risk altındaydı. Standart bir hesaplaşmada [elektrik kesintisi yaşandı](https://www.worldpokertour.com/live_update/kathy-liebert-eliminated-in-12th-place-in-dramatic-fashion-by-lisa-costello-special-events- wpt-ladies-championship-at-wynn-las-vegas-season-2023-2-30000-15000-30000/) sahadaki herkesin tepkisini ortaya çıkardı; büyük bir flop ve ardından Liebert'e bir set verecek bir vezir. Ve sonra nehirden bir onluk alıp Costello'ya doğru düz bir vuruşla.

Liebert dahil herkes duyulabilir bir nefes verirken, sonunda 2023 WPT Bayanlar Şampiyonu olacak kadın sessizce orada otururken yüzünde yavaş yavaş bir gülümseme oluştu.

Dürüst olmak gerekirse bunun geleceğini biliyordum, dedi Costello. Kulağa ne kadar çılgınca gelse de o kadar hızlı koşuyordum ki geleceğini biliyordum. Muhabirlerin bunu fark ettiğini sanmıyorum. Ama zammı ilk yaptığımda aslında tankın içindeyken ona baktım. Ben de Kathy, şu anda çok ateşliyim dedim. O yüzden her ne yapmak üzereysen, yapma. Ve sonra o el gerçekleşti ve bu oldukça inanılmaz.

Costello sonuçta bu galibiyeti aldı ve 2. Günün sonunda ilk 3'e girdi ve ardından Cuma günkü final masasında diğer yedi oyuncuyu yenerek şampiyonluğu ve 85.297 $'lık en büyük galibiyetini ve pokerindeki canlı parayı ele geçirdi. kariyer.

Philadelphia doğumlu, uzun süredir Las Vegas sakini olan [sonunda Sleeth'i teke tek mağlup etti](https://www.worldpokertour.com/event/main-tour-wpt-ladies-championship-at-wynn-las-vegas-season- 2023/?use-theme=wpttrans#eventTab2) zaferini garantilemek için. Birçok büyük Bayanlar Şampiyonasına sahip ve yol boyunca diğer övgülere layık görülen birkaç oyuncuya karşı final masasında yer aldı. Ve Cuma günkü final masasının hiçbir noktasında o anın Costello için çok büyük olduğu hissine kapılmadık.

Costello, bu turnuvadaki hemen hemen herkesle oynadım dedi. Ve açıkçası yıllardır birlikte oynadığım birkaç kişi var. Kendimi oldukça rahat hissettim, herkesin oldukça iyi oynadığını hissettim ve sadece soğukkanlılığımı korumaya ve tüm pozisyonlarımı beklemeye çalıştım.

Costello'nun zaferi, bu yaz WSOP Bayanlar Şampiyonası'nı 111. sırada bitirmesinin ardından, yılın turnuvada kazandığı ikinci paraydı. Costello, 2010'ların ortalarında önemli bir süre boyunca tam zamanlı bir turnuva profesyoneli olmasına rağmen, son zamanlarda poker hacmini önemli ölçüde azalttı.

Costello, aslında yıllardır poker oynadığımı söyledi. Beş ya da altı yıl önce iki yıl boyunca tam zamanlı oynadım. Ancak son birkaç yıldır pek fazla oynamadım. Eskisi gibi öğütmek içimden gelmedi. Ama bu harika çünkü artık oynamak istediğim tüm turnuvaları seçip seçebiliyorum, tıpkı bunun gibi. Ve bu çok eğlenceli.

WPT Dünya Şampiyonası festivalinin imza etkinliklerinden birinde kupayı aldıktan sonra şu soruyu sormak çok doğal: Sırada ne var? Şimşeği bir şişede yakalama ve WPT Prime Şampiyonası veya WPT Dünya Şampiyonası'nda bir koşuya doğru ivmesini artırma girişimi olacak mı?

Costello, en azından galibiyetin hemen sonrasında seçeneklerini açık tuttu. Ancak gün batımına doğru bir yolculuk söz konusu olduğunda Costello buna henüz bir poker kariyeri demiyor.

Ashley'e az önce muhtemelen emekli olacağımı söyledim.' Bu noktada herkesin söylediği bu değil mi? Hayır, pokeri hâlâ seviyorum ve her zaman orada burada oynayacağım. Bu bugün oldukça inanılmazdı.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.