Johnnyhaha Riesterer Las Vegas'taki WPT Dünya Şampiyonasına Katıldı

Johnnyhaha Riesterer Las Vegas'taki WPT Dünya Şampiyonasına Katıldı

Wisconsin'den John "Johnnyhaha" Riesterer gülmeyi seviyor ve aynı zamanda poker oynamayı da seviyor. Bu yılın sonuna doğru Riesterer, ClubWPT'de 12.500$ WPT Dünya Şampiyonası Pasaportunu kazandıktan sonra 40 milyon$ garantili 40 milyon$ garantili Dünya Poker Turu (WPT) Dünya Şampiyonasında şansını deneyecek.

PokerNews emekli emlak komisyoncusu ile görüştü ve onun takma adını nasıl aldığını, pokere nasıl girdiğini ve şampiyonluk etkinliğinde yer kazanma yolunu nasıl öğrendiğini öğrendi.

PokerNews'teki WPT Merkezine buradan göz atın!

Johnnyhaha ile soru-cevap

PokerNews: Bize biraz kendinizden bahseder misiniz (yaşınız, konumunuz, aileniz, eğitiminiz, işiniz vb.)?

Riesterer: 73 yaşındayım, Wisconsin'in Pulaski kırsalında yaşıyorum, bu ay 50 yıldır evliyim, John D. ve Jesse adında 2 oğlum ve üç torunum ve bir kız torunum var. UW Milwaukee'de muhasebe alanında uzmanlaştım. Oğlum John D. ile bir LLC'm var ve çoğunlukla emekli bir Emlak Komisyoncusuyum, LLC'nin muhasebesinin bir kısmını hala yapıyorum.

Takma adınızı nasıl aldınız?

Bu iyi bir şey ve 70'li yıllara dayanıyor. Arkadaşlarım bana Johnnyhaha lakabını verdiler çünkü hayattan keyif aldığım ve güldüğüm biliniyordu. çok fazla.

Poker oynamayı ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

Yakın arkadaşım Larry Jansen, 70'lerde komşu olduğumuz ve sonunda iyi arkadaş olduğumuz dönemde beni pokerle tanıştırdı. Annesi Audry ve diğer aile ve arkadaşlarla oynardık. 2000'li yılların başında Texas Holdem'e ilgi duymaya başladım.

"Arkadaşlarım bana Johnnyhaha lakabını verdiler çünkü hayattan keyif aldığım ve çok güldüğüm biliniyor."

Ne kadar zamandır ClubWPT üyesisiniz ve size katılma konusunda ilham veren şey neydi?

Sanırım 2011 civarında ClubWPT'ye katıldım ve Black Friday pokerden sonra üye oldum ve o zamandan beri üyeyim ve tek bir pişmanlığım bile yok.

ClubWPT'de başka bir başarı elde ettiniz mi? Eğer öyleyse, ne zaman ve nerede?

7 Days to Vegas promosyonunu kazandım. Arkadaşım Larry beni pokere başlattığında onu misafirim olarak davet ettim. ClubWPT bize soylu muamelesi yaptı ve şu ana kadar bu benim poker kariyerimin en önemli noktasıydı. Aralarında Phil Hellmuth'un da bulunduğu bazı poker kişilikleriyle tanıştık, 7 Days to Vegas filminin galasını izledik ve Vince Van Patten ve karısıyla masaya oturduğum özel bir turnuva düzenledik. İyi zamanlar!

Daha önce hiç WPT etkinliğine veya Las Vegas'a gittiniz mi? Hiç başka büyük poker turnuvalarında oynadınız mı?

Oğlum John D. ve ben 2015'teki ilk WSOP Colossus'ta 22.000'den fazla oyuncudan oluşan devasa bir alanda oynadık. Kimse kötü vuruş hikayelerini dinlemekten hoşlanmaz, bu yüzden diyelim ki cep aslarım, cep valesi olan bir oyuncuya ve ace-jack'i olan başka bir kişiye karşı tek dışta bir valeye yenildi. 2017 MSPT Wisconsin Eyalet Poker Şampiyonası'nda oynadım ve 4.885 $ nakit ödemeyle 23. oldum.

Bugüne kadarki en gurur duyduğunuz poker başarınız nedir?

2017 MSPT benim en büyük nakit kazancımdı ancak buna ek olarak, birkaç yıl önce Dan Ross Holdem Radio ile takip ettiğim Sunday ClubWPT VIP turnuvalarını yayınlıyordu. Daha sonra turnuvalar düzenlediği bir grubu vardı ve her yıl en iyi bitirenler Şampiyonlar Turnuvası (TOC) adını verdiği turnuvada oynardı.

Üç yıl üst üste kazandım ve ilk iki yılda özel yapım poker masası birincilik ödülü yerine para ödülü aldım. 3. yıl kazandıktan sonra, bunun poker masasına sahip olmamın bir alamet olduğunu düşündüm. O zamandan beri, poker masasını barındırmak için 150+ yıllık kütük ambarımda türünün tek örneği bir insan mağarası inşa ettim.

Belki kazanmanın dışında, yaklaşan WPT durağınızla ilgili en çok neyi sabırsızlıkla bekliyorsunuz? Tanışmak istediğiniz poker profesyonelleri var mı? Eğer öyleyse neden onlarla tanışmak istiyorsunuz?

Daha önce ClubWPT'nin sponsor olduğu bir etkinliğe katılmıştım ve bunun epik bir deneyim olacağını zaten biliyorum. ClubWPT Yayın Ekibinin bir parçasıyım ve Vegas'a gelen yaklaşık 60 Yayın Ekibi üyesi var ve bunların hepsiyle şahsen tanışmaktan heyecan duyuyorum. ClubWPT bizim için Happy Hour'a ve özel bir turnuvaya sponsor oluyor. Gerçek efsane Doyle Brunson ve Hall of Fame üyesi Mike Sexton ile tanışmayı gerçekten çok isterdim, huzur içinde yatsınlar.

Hangi arkadaşlarınız ve aileniz size katılacak?

Eşim uçmaktan nefret ettiği için bana katılma davetimi reddetti. Wisconsin'de yaşayan oğlum John D. ve iş ortağım bana, ailesiyle birlikte Colorado'da yaşayan oğlum Jesse de üç gün boyunca bize katılacak. Birlikte çok fazla zaman geçiremiyoruz, bu yüzden bu üçümüz için de gerçek bir zevk olacak.

WPT Global'e Bugün Katılın

WPT Global ile dünyanın dört bir yanındaki poker oyuncuları artık WPT etkinliklerine katılma, ödüller kazanma ve dünyanın en büyük nakit oyun poker ağlarından birinde heyecan verici oyunların keyfini çıkarma şansına sahip. WPT Global, dünya çapında 50'den fazla ülke ve bölgede mevcuttur.

WPT Global büyük bir para yatırma bonusu sunuyor: 1.200$'a kadar para yatırma işlemlerinde %100 (herhangi bir ödeme yöntemi kullanılarak). Minimum 20$ yatıran yeni oyuncular, her 20$'lık komisyon katkısı için 5$'lık artışlarla (doğrudan kasiyere yatırılan) açılan bu maç bonusunu otomatik olarak alırlar.

Hem turnuvalar hem de nakit oyunlar bonus kilidinin açılması için sayılır; yeni oyuncuların kilidini açmak ve bonus miktarının tamamını talep etmek için ilk para yatırma tarihinden itibaren 90 günü vardır.

Aralık ayındaki WPT Dünya Şampiyonası için 12.400$ değerindeki WPT Pasaportunu nasıl kazanacağınızı öğrenin

*Resimler John Riesterer'in izniyle.

Etiketler

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.