Poker Vlog'unu Milyon Aboneli Bir İmparatorluğa Dönüştüren YouTuber ile Tanışın

Poker Vlog'unu Milyon Aboneli Bir İmparatorluğa Dönüştüren YouTuber ile Tanışın

Bir poker vlogger'ı, YouTube'da 1.000.000 abone sınırını geçerek büyük bir dönüm noktasını gölgede bıraktı. Hayır, Daniel Negreanu ya da WPT Global'den Brad Owen değildi. Bunun yerine, kanalının adı Wolfgang Poker ile daha çok tanınan Alexander Wolfgang Seibt'ti.

Wolfgang, 470'den fazla video yayınlayarak ve uzun ve kısa biçimli içeriğiyle yarım milyardan fazla görüntüleme toplayarak poker YouTube alanında bir dev haline geldi, videolarından biri yalnızca 80 milyondan fazla görüntülemeye sahip!

PokerNews Wolfgang Poker markasının arkasındaki adamla özel bir röportajda buluştu; kendisi poker yıldızlığına giden yolculuğunu ayrıntılarıyla anlattı ve yeni nesil poker vlogger'larına tavsiyeler verdi.

Ayrıca röportajın tamamını yazının altında bulabilir, dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.

Poker Hatasını Yakalamak

Poker böceği tarafından ısırılmak hepimizin ortak noktasıdır ve Wolfgang da kendisini genç yaşlardan itibaren aynı büyünün etkisi altında buldu.

"Yukarı koştum ve aileme 30 dolar kazandığımı söyledim."

Yeni başlayan gençlerin çoğu, ESPN'in World Series of Poker'i yayınlaması sayesinde ilk kez poker izlediğini hatırlıyor; ancak Wolfgang kablolu TV olmadan büyüdüğü için durum böyle değildi!

Oyuna olan hayatı boyunca duyduğu tutku, 18 yaşına kadar yaşadığı Chicago'da birlikte büyüdüğü arkadaşlarıyla oynayarak gelişti.

Wolfgang, "Poker, 12 yaşımdan beri hayatımın bir parçası oldu. Arkadaşlarım Randall ve Reese ile bu evde oyun oynardım" diye hatırladı Wolfgang.

"Bir takla kazandım. Altı şekilde 5 dolarlık bir takla gibiydi. Poker bile değildi ve potu kaptım. Yukarı koştum ve ailelere 30 dolar kazandığımı söyledim.

"Herkesin söylediği komik şey, arkadaşınızın ilk blackjack elini kazanmasını veya poker elini falan sevmesini asla istemezsiniz çünkü onlar bunun çok kolay olduğunu düşünecekler ve bağımlı olacaklar ve bende de öyle oldu. Ben de öyle yaptım. Kesinlikle erkenden bağımlı oldum ve sonrasında ayda bir kez arkadaşlarımla bodrumda oyun oynamaya başladım."

Poker masasında erkenden küçük bir başarı yakalamış olmasına rağmen, poker kariyeri henüz Wolfgang'ın radarında değildi. Gelişim yıllarında yetenekli bir futbolcuydu ve Chicago İtfaiye Akademisi'ndeydi ve bu yolun onun için uygun olmadığı anlaşılana kadar gözünü profesyonel bir sporcu olmaya dikmişti.

Liseyi bitirdikten sonra Pepperdine Üniversitesi'ne gitmek üzere California'ya taşındı ve burada üniversitede futbol oynamaya devam etti ve aynı zamanda poker kaşıntısını gidermenin yollarını buldu.

"Dört yıl boyunca Pepperdine'de okula gittim ve burası bir Hıristiyan okulu. Dolayısıyla orada poker oynamak isteyen insanları bulmak zordu. Ama buldum, 25/50 cent gibi oyunlar oynayacak bir ekip buldum. Ve hafta sonları, 18 yaş ve üzeri oldukları için arabayla yaklaşık üç saat boyunca bir Hint kumarhanesine gidiyorduk."

Wolfgang Poker'i sosyal medyada takip edin:

Mükemmel YouTube'un İlk İşaretleri

Wolfgang, eğitimine devam ettikten sonra kendisini Melekler Şehri'nde buldu ve "gerçek bir iş" bulma zorunluluğundan kurtulma umuduyla YouTube dünyasına ilk adımını attı.

YouTube'daki ilk önemli anı, popüler olduğunu kanıtlayan ve neredeyse iki milyon görüntülemeye ulaşan Justin Bieber'ı taklit etmesiyle geldi. Bunların hepsi bir araya gelerek bundan sonra ne olacağına dair uygun bir öngörü oluşturdu.

"Hiçbir zaman 9'dan 5'e kadar çalışmayı istemedim. Mezun olduğumda başka şeylerle ilgili videolar yayınlıyordum ve bunlardan biri oldukça viral oldu.

"Los Angeles'ta Vitali'yi takip eden çok ama çok büyük bir kanaldan gelen bir adamla yaptığım bir şaka videosu gibiydi. O, Rus şakacıya benziyor. Bana vurdu ve şöyle dedi: ah, biz bu yolu seviyoruz şaka videonuzu düzenlediğinizi."

Bu konuşmanın ardından Wolfgang editör pozisyonunu aldı ve bu daha sonra poker için kendi içeriğini oluşturmaya doğru doğal bir geçiş haline geldi.

Öncülerden İlham Almak

"O zamanlar kimsenin film çekme izni yoktu. Bu yüzden yerlerden atılmak oldukça yaygındı."

Wolfgang, Andrew Neeme ve Tim "TheTrooper97" Watts gibi vlog öncülerinden ilham aldı ve ardından Mariano gibilerin popülerlik kazandığını gördü. Bu üç elementli üçgen daha sonra midesindeki ateşi yaktı.

"Mariano ile kanalını açmadan önce bisikletin başında tanıştım. Sonra onu havaya uçurduğunu görünce şöyle düşündüm: Tamam, Vitali'den nasıl kurgu yapacağımı zaten biliyorum. Ve kendi kanalımı kurmama giden yolu görüyorum. Pokerden memnunum çünkü nasıl oynanacağını anlıyorum, bilirsiniz, o zamanlar çok kötü bir seviyede de olsa, ama içerik yayınlamak beni heyecanlandırıyordu."

"Ben de öyleydim. 10.000 kişi benim gerçekten kötü bir seviyede poker oynamamı izlemek istiyormuş gibi."

Günümüzde kumarhaneler genellikle poker oturumlarını filme almak isteyenlere açık kollar verirken, kanalını ayağa kaldırmaya çalışan vlogger için bu sıcak karşılama mevcut değildi.

"O zamanlar kimsenin film çekme izni yoktu. Dolayısıyla yerlerden atılmak oldukça yaygındı. Biraz stresliydi. Oraya öylece girip kamerayı kurup beğenme yeteneğin yoktu. Şimdi yapabileceğiniz gibi bir kamera çıkarın.

"O zamanlar çok daha fazla zorluk vardı, ancak bir video yayınladığımda bunu ödüllendirici kılan şey de buydu ve o zamanlar yaklaşık 10 bin görüntüleme alıyordum. Lanet olsun diye düşünüyordum. 10.000 kişi beni poker oynarken izlemek istiyormuş gibi gerçekten kötü bir seviye."

Bilmeniz ve İzlemeniz Gereken Poker Vlogger'ları

Temel atmak

Wolfgang, kanalının başlangıç ​​aşamasında, YouTube'da kendi yolunu çizmeye yeni başlayan popüler vlogger Ethan "Rampage" Yau ile arkadaş oldu. İkili, her iki tarafa da fayda sağlayan yakın bir ilişki kuracaktı.

"Bazı sırları ve günün hangi saatinde paylaşım yapacağımız ve küçük resimlerin o zamanlar nasıl çalıştığı gibi bulduğumuz şeyleri paylaşırdık. Küçük resimlerin bu kadar önemli olduğunu düşünmemiştik. Az önce çip yığınımın bir resmini yayınladım; gerçekten buna harcanması gereken zaman yok.

"Artık YouTube'da poker yazarken bir nevi bunu görebiliyorsunuz. Herkesin profesyonelce hazırlanmış küçük resimleri var. Ve vlogger'lar da bunu yapmanın önemini bir nevi anladılar. [YouTube'da tıklama oranı çok önemli. ] videolarınızı önermeye geliyor."

Poker Vlogger Rampage, Instagram Etkileyen Dolandırıcıyı İddia Ediyor ve 450 Bin Dolar Borcu Olduğunu İddia Ediyor

Kısa Form İçeriğinde Başarıyı Bulma

İlk tuğlalar atıldıktan sonra Wolfgang, önümüzdeki yıllarda kanalının büyüdüğünü görmeye devam etti ancak yine de bazı emsallerinin gerisinde kaldı.

"Bir milyonun üzerindeyiz ve günde yaklaşık 4.000 aboneyle büyüyoruz."

Grubun ön sıralarına sıçraması, kısa biçimli poker içeriği biçimindeki bir şişede şimşek yakalamasının ardından gerçekleşti ve kısa sürede TikTok'ta altı haneli bir takipçi kitlesi oluşturarak poker vlog'unun bir sonraki aşamasına öncülük etti.

"Kısa yapmaya aşık oldum ve [TikTok] görüntüleme süresine dayalı olduğu için elde edebileceğiniz görüntüleme miktarını gördüm."

Daha sonra, üretilen içeriği büyük ölçüde geliştirebileceğini düşünen mevcut editörü Lucas onunla temasa geçti. Wolfgang onu işe aldı ve ikili o zamandan beri geriye bakmadı.

"[Lucas], [kısa videoları] düzenlemeye ve her kısa video için saatler harcamaya başladığında, [YouTube'da] çılgına döndü.

"Sanırım bu yılın başında abone sayımız 100.000'in altındaydı, şimdi ise bir milyonun üzerindeyiz ve günde 4.000 aboneye ulaşıyoruz. Yani ayda 100.000 abone olmak oldukça saçma."

"Eğer onlara pokerden keyif almalarını ve poker ekosistemine girmelerini sağlayabilirsem, bunun herkese faydası olur."

Yukarıdaki kısa film tek başına Wolfgang'a 150.000'den fazla abone kazandırdı ve ilk beş kısa filmi neredeyse çeyrek milyar izlenme kaydetti. Bu rakamlar potansiyel olarak herkesin kafasını karıştırabilir ancak o, hızlı yükselişine rağmen ayakları yere basmayı başardı ve olabileceği en iyi poker elçisi olmayı hedefliyor.

"Ben en minnettar insanım. Hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmiyorum. Bu yüzden bir poker elçisi olarak şu andaki amacımın sadece video yayınlamaya devam etmek olduğunu hissediyorum.

"Hala lise çağındaki gençler tarafından hayal edebileceğiniz her yerde tanınıyorum. Yani pokerin geleceği bu, değil mi? Eğer onlara pokerden keyif almalarını ve poker ekosistemine girmelerini sağlayabilirsem, demek istediğim, herkese yardım eder."

Yarının Vlogger'larına Tavsiyeler

Poker vlog'unun yeni kralı olarak taçlandırılan bu kişi, sıralamalarda yükselmek isteyen diğer kanallara gelince de verici bir tavır sergiliyor.

"Biliyorsunuz, yükselen sular tüm gemileri kaldırır. Eğer bencil değilseniz, kısa vadede olmasa da uzun vadede ödüllendirileceksiniz. Asla açgözlü olamazsınız ve başkalarının eşyalarını kapıda tutmayı sevmeye çalışamazsınız." çünkü eninde sonunda herkes bunu anlayacak.

"Ve son zamanlarda şortlar patladığından bu zihniyeti benimsemek zorunda kaldım çünkü insanlar bizim gerçekten iyi yaptığımızı gördükleri şeyleri bir nevi kopyalayıp yapıştırdılar.

"Burada herkes aynı yolda... Yani eğer daha fazla insanın pokere girmesine yardımcı olursa ve daha fazla insan paylaşım yapmak için bunu kullanırsa, bu oyunlar için iyi olacaktır. Oyunlar daha yumuşak olacak. Turnuvalar daha da kolaylaşacak. daha fazla giriş var ve ben de olaya böyle bakıyorum."

Texas College Vlogger'ları Yeni Nesil Poker Pokeri Nasıl Eğlenceli Tutuyor?

"Yaptığınız işi sevin, tutarlı olun ve her zaman samimi olun."

Wolgang daha sonra vlog ve içerik aracılığıyla poker topluluğunun büyümesine yardımcı olmak isteyenlere biraz daha bilgi verdi.

"Geriye dönüp baktığımda, keyif aldığım bir alanda içerik ürettiğimden emin olmam gerektiğini kendime söylerdim. Yani başlangıçta üniversitede şaka videolarına benzer içerikler hazırlıyordum ve hoşuma gitti ama olmadı Bayıldım Her gün bir şeyler paylaşmak zorunda kaldığımda, bok gibiydim.

"Pokeri çok seviyorum. Film çeksem de çekmesem de içeri girip oynarım. Ve bahisler umurumda değil çünkü hala arabaya bindiğimde karıncalanmalar oluyor. kumarhane.

"İkinci şey tutarlılıktır; paylaşım yapmaya devam etmelisiniz. Bu kanala başladığım dört yıl boyunca vlog yayınlamayı kaçırdığımı sanmıyorum. En az haftada bir paylaşım yapardım ve şimdi bunu iki kez yapıyorum Haftada üç kez Algoritma, gönderi paylaşmanıza alışacak ve bunu daha fazla kişiye önermeye devam edecek.

"Vlogger'lar/kumarhaneler/kart odaları ile [ilişkiler\ oluşturma] açısından, her zaman samimi olun derim. Sahte olmaktan veya size faydası olabileceğini düşündüğünüz insanlarla kıç öpüşmekten gerçekten iyi bir şey gelmez. Eğer gerçek bir insansanız ve sizden daha ünlü biriyle iyi bir bağ kuruyorsanız, o zaman bu harika.

"Ama eğer gerçekten sadece ağ kurmaya çalışıyorsanız ve biraz sümüksü davranıyorsanız, bu eninde sonunda ortaya çıkacak ve size faydasından çok zarar verecektir.

"Yani, bunlar benim üç tavsiyem. Yaptığınız işi sevin; en önemlisi bu. Tutarlı olun ve her zaman samimi olun, bence herkes her konuda başarılı olacaktır."

Röportajın Tamamını İzleyin

Yukarıdakilerin yanı sıra Wolfgang, vlog deneyimiyle ilgili diğer birçok konudan bahsetti ve ayrıca abone ve takipçi satın aldığı yönündeki suçlamalara da değindi.

Etiketler

İlgili Oyuncular

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.