ChatGPT, 2023 WSOP 25 Bin Dolarlık Teke Tek Şampiyonasını Neredeyse Nasıl Tahmin Etti?

ChatGPT, 2023 WSOP 25 Bin Dolarlık Teke Tek Şampiyonasını Neredeyse Nasıl Tahmin Etti?

ChatGPT'nin World Wide Web'de kullanıma sunulmasıyla siber uzay bir yıl öncesine kadar sonsuza dek değişti. OpenAI'nin ürünü "tarihin en hızlı büyüyen tüketici teknolojisi" haline geldi ve tüm alanlardaki etkisi muazzam bir büyüme göstermeye devam ediyor.

Poker botu Pluribus'ta görüldüğü gibi, yapay zeka poker dünyasına yabancı olmasa da, poker içeriğinin ve ChatGPT'nin kapsamı büyük ölçüde değişmeden kaldı. Ta ki PokerNews araçtan 2023 WSOP 25.000 $ Teke Tek Şampiyonasının sonucunu tahmin etmesini isteyene kadar.

Şaşırtıcı bir şekilde, çok da kötü sonuç vermedi ve dört yarı finalistten üçünü doğru seçti. Bu yıl dönümünde, ChatGPT'nin nihai sonucu belirlemede ne kadar başarılı olduğuna dönüp bakıyoruz.

Ayrıca, bunun Poker'de nasıl kullanılmasını istediğinizi veya kendinize ait fikirleriniz olup olmadığını bilmek istiyoruz. Konuyla ilgili düşüncelerinizi belirtmek için yazının sonundaki sosyal medya paylaşımımızla etkileşime geçin.

Son 16 Turu

Netlik sağlamak açısından PokerNews, son 16 oyuncu belirlendiğinde soruyu ChatGPT'ye yöneltti. Orijinal alan boyutu 64'tü, yani bu aşamada botun kazananı seçme şansı %1,5625'ten %6,25'e çıktı. Bu, ChatGPT'nin "kazanma" şansını büyük ölçüde artırsa da, hala gidilecek uzun bir yol vardı.

ChatGPT, Son 16 turundaki gruplardan bir sonraki aşamaya geçen sekiz oyuncudan beşini doğru bir şekilde seçti. İlk deneme için çok perişan değil.

MaçChatGPT TahminiKazanan
Daemon Richardson ve Eric WassersonDaeman RichardsonEric Wasserson
Sean Winter v Kevin RabichowSean KışSean Kış
Chanracy Khun vs Gabor SzaboChanracy KhunChanracy Khun
Landon Tice - Chance KornuthŞans KornuthLandon Tice
Roberto Perez - Isaac KemptonIsaac KemptonRoberto Perez
Doug Polk, Reiji Kono'ya karşıDoug PolkDoug Polk
Chris Brewer vs Tyler GastonChris BrewerChris Brewer
Joshua Heinzl ve Anthony ZinnoAnthony ZinnoAnthony Zinno

Chanracy Khun Etkinlik #8'i Kazandı: 25.000 $ Teke Tek Limitsiz Hold'em Şampiyonası

Çeyrek finaller

Açıkçası, bazı yanlış seçimlerle birlikte bu, ChatGPT'nin tahmin etmek zorunda olduğu bazı eşleşmeleri çarpıttı. Buna rağmen Sean Winter, Doug Polk ve Chris Brewer'ın final dörde kalacağı tahmin ediliyordu ve öyle de oldu.

Tek aykırı olan, ChatGPT'nin önceki turda Chance Kornuth'a düşmesini beklediği Chanracy Khun'du. Bunun yerine turnuvanın nihai galibi Khun, çeyrek finalde Landon Tice'yi yendi.

ChatGPT Tahmin Edilen EşleşmelerChatGPT TahminiGerçek BraketKazanan
Daeman Richardson ve Sean WinterSean KışEric Wasserson ve Sean WinterSean Kış
Chanracy Khun - Chance KornuthŞans KornuthChanracy Khun vs Landon TiceChanracy Khun
Isaac Kempton vs Doug PolkDoug PolkRoberto Perez ve Doug PolkDoug Polk
Chris Brewer v Anthony ZinnoChris BrewerDoğru Tahmin EdildiChris Brewer

Yarı Finaller

İlk yarı final düellosunun Winter ve Kornuth'u içereceği tahmin ediliyordu. Ancak Winter aslında Kornuth'un yerine Khun'la karşılaştı. ChatGPT, finale kalanın Winter olacağını düşünüyordu, ancak sondan bir önceki engeli aşan oyuncu elbette ki Khun'du.

ChatGPT diğer karşılaşmada daha iyi performans gösterdi ve bu yarışmanın Polk ile Brewer arasında yapılacağını tahmin etti. Polk'un finalde ikinci koltuğa oturacağı ve paranın karşılığını alacağı kehaneti vardı.

Bununla birlikte, Polk için büyük bir iki dışlılık, üç kez bilezik kazananı son aşamaya iten şey oldu, bu yüzden ChatGPT'nin bu sefer biraz şansın yanında olduğunu söylüyoruz.

ChatGPT Tahmin Edilen EşleşmelerChatGPT TahminiGerçek BraketKazanan
Sean Winter, Chance Kornuth'a karşıSean KışSean Winter, Chanracy Khun'a karşıChanracy Khun
Doug Polk, Chris Brewer'a karşıDoug PolkDoğru Tahmin EdildiDoug Polk

Bilmeniz ve İzlemeniz Gereken Poker Vlogger'ları

Son

Tamam, ChatGPT son ikisinin yarısını doğru yaptı ki buna başarı diyeceğiz. Artık bileziği başının üzerine kaldıracak oyuncunun kim olacağını önceden tahmin etmesi gerekiyordu.

Son hesaplaşmada Winter'ın Polk'a karşı çıkacağına inanıyordu, oysa gerçekte Khun Polk'a karşıydı.

Pek çok kişi, bir destek uzmanı olan Polk'un dördüncü WSOP donanımı parçasını ele geçirmesini bekliyordu ve ChatGPT de bunu kabul etti. Artık bildiğimiz gibi, Khun galip olarak ayrıldığı için durum pek de böyle değildi.

ChatGPT Tahmin Edilen EşleşmelerChatGPT TahminiGerçek BraketKazanan
Sean Winter vs Doug PolkDoug PolkChanracy Khun vs Doug PolkChanracy Khun

Yapay Zekanın Pokerde Nasıl Kullanıldığını Görmek İstersiniz?

Poker içeriğinin geleceğinin bazı yapay zeka unsurlarına sahip olacağına dair hiçbir şüphe yok. Bundan gelebilecek olasılıklar muhtemelen sonsuzdur, ancak bunun nasıl kullanıldığını görmek istersiniz?

Aklımıza gelen fikirlerden biri, bir poker botu ve ünlü bir poker oyuncusunun yer aldığı beş maçın en iyisi serisiydi. Yüksek Bahisli Düelloya benzeyen bu ortamda Pluribus gibi Phil Hellmuth'a karşı bir karşılaşma hayal edebiliyor musunuz? Eğer karşısında gerçekten kimse oturmamış olsaydı Hellmuth kime patlayacaktı? Yine de ana bilgisayarına kısa devre yaptırmanın bir yolunu bulacağından eminiz ve tabii ki bu da gişede poker izlemek olurdu.

Alternatif olarak AI poker stake alanında kullanılabilir mi? WSOP Paradise, WPT Dünya Şampiyonası ve EPT Prag gibi festivallerin çok yakında olması nedeniyle birçok poker oyuncusu aksiyon satmaya çalışacak. Hangi atın destekleneceğini bulmak için yapay zeka kullanılabilir.

Yapay zeka ve pokerin daha yakın bir ilişkiye sahip olduğunu gördüğünüz yerleri aşağıda bize bildirin.

Etiketler

İlgili Oyuncular

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.