Kanserden Kurtulan, Las Vegas'taki WPT Dünya Şampiyonasına Katılmaya Hak Kazandı

Kanserden Kurtulan, Las Vegas'taki WPT Dünya Şampiyonasına Katılmaya Hak Kazandı

Pensilvanya'dan Edward Thomas 50 yıldır poker oynuyor ve bu yılın sonlarında 40 milyon dolarlık garantili Dünya Poker Turu (WPT) Dünya Şampiyonası'nda şansını deneyecek. Emekli bir ordu istihbarat subayı ve kanserden sağ kurtulan Thomas, ClubWPT'de 12.500 $'lık WPT Dünya Şampiyonası Pasaportu kazanarak 10.400 $'lık katılımlı turnuvaya girmeyi başaran son kişiler arasında yer alıyor.

PokerNews Thomas'ın poker geçmişini ve yılın en büyük turnuvalarından birine nasıl hazırlanmayı planladığını öğrenmek için onunla görüştü.

ClubWPT Elemeleri Daniel Gilpin Hakkında Bilgiyi Okuyun!

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz (yaşınız, konumunuz, aileniz, eğitiminiz, işiniz vb.)?

1948'de Johnstown, Cambria, Pensilvanya'da doğdum ve şu anda 75 yaşındayım! Şu anda Hannover, Pensilvanya'da bir emeklilik topluluğunda yaşıyorum. Eşim Phyllis ve ben 12 yıldır mutlu bir evliliğimiz var. Bu ikimizin de ikinci evliliği. Üç çocuğumuz ve dört torunumuz var. 20 yıl boyunca Ordu Güvenlik Teşkilatı'nda (şu anda Ordu İstihbarat ve Güvenlik Komutanlığı (INSCOM) olarak adlandırılıyor) görev yaptım ve bunun 10 yılı Almanya'da görev yaptı.

Daha sonra Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nda (NSA) 17 yıl boyunca Kamu Hizmeti çalışanı olarak çalıştım, ardından üç yıl SAIC'de ve üç yıl Ledios'ta savunma yüklenicisi oldum. 2015 yılında tamamen emekli oldum. Ordu Güvenlik Teşkilatı'na katılmadan önce Community College'da bir buçuk yılımı tamamladım ve NSA'da çalışırken birçok ek üniversite dersi aldım.

Ben profesyonel değilim ama hırslı, limitsiz bir Texas Hold'em poker oyuncusuyum. İkincisi ise soy sevgisidir. Aile tarihim üzerine iki kitap yazdım ve yayınladım. Ayrıca borsayı takip etmeye, okumaya ve film izlemeye de ilgim var. Askerliğim sırasında "Legion of Merit Madalyası"nı aldım ve halen Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nda aktif görevdeyken Kriptanaliz konusunda profesyonelleşen ilk kişi oldum. Ayrıca kalp krizi ve birçok kanserden kurtulan biriyim.

Poker oynamayı ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

Büyürken her türlü kart oyununu oynadım: Maça, Kupa, Canasta, Pinochle, vb. Çocukken babamın Eagles/Elks'te para karşılığında poker oynamasını izledim. Devlet üniversitesi sırasında Bridge oynadım, ardından kopya Bridge oynamaya devam ettim. Poker oynamaya 1968'de Ordu'da başladım; Yıllar önce babamdan çalmayı öğrenmiştim. 2000'li yılların başında sınırsız Texas Hold'em oynamaya başladım. Genel olarak 50 yılı aşkın süredir poker oynuyorum; son 15 yılda daha sık.

"Benim için Club WPT'nin tek büyük başarısı, bu Aralık ayında yapılacak olan WPT Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmaktı."

Ne zamandır Club WPT'nin üyesisiniz ve size katılma konusunda ilham veren şey neydi?

Yaklaşık 2013 yılından bu yana ücretsiz üye olarak, daha sonra VIP üye olarak ara sıra üye oldum ve bu yılın Mart ayı itibarıyla Diamond üyeliğim var. Yıllardır poker oynama fırsatlarını aradım. Diamond üyeliği, Diamond turnuvasına giriş için herhangi bir puana ihtiyaç duyulmaması, daha az sayıda poker oyuncusu ve büyük ödül paketleri gibi çeşitli nedenlerden dolayı cazipti.

Club WPT'de başka bir başarı elde ettiniz mi?

Club WPT'nin benim için tek büyük başarısı, bu Aralık ayında yapılacak olan WPT Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmaktı.

Daha önce hiç WPT etkinliğine veya Las Vegas'a gittiniz mi?

Bu benim ilk WPT etkinliğim. 2009 ve 2013 yıllarında Las Vegas'ta çeşitli WSOP turnuvalarında oynadım. World Tavern, Bar Poker Open, River Chasers, WPT Poker Ligleri ve Norveç Cruise Line Poker Challenge Şampiyonası'nda Şampiyona Turnuvalarında oynadım.

Bugüne kadarki en gurur duyduğunuz poker başarınız nedir?

Aralık ayında WPT Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandık.

Belki kazanmanın dışında yaklaşan WPT'nizle ilgili en çok neyi sabırsızlıkla bekliyorsunuz?

Daniel Negreanu ve Phil Hellmuth'la tanışmak isterim! Öncelikle onların başarılı kariyerlerini uzun zamandır takip ettiğim ve kitaplarını okuduğum için.

Hangi arkadaşlarınız ve aileniz size katılacak?

Kendi başıma gideceğim. Turnuvanın derinliklerine inersem belki başkaları da bana katılır.

Etiketler

İlgili Turnuvalar

İlgili Oyuncular

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.