Oyun Ödülleri 2023: Baldur's Gate 3 Yılın Oyunu Ödülünü Kazandı - Heyecan Verici Zafer!

Oyun Ödülleri 2023: Baldur's Gate 3 Yılın Oyunu Ödülünü Kazandı - Heyecan Verici Zafer!

Aktör Timothée Chalamet, video oyunu sektörünün en büyük ödül töreninde Yılın Oyunu'nu açıkladı.

Wonka yıldızı, Los Angeles töreninde fantezi RPG Baldur's Gate 3'ün birincilik ödülünü kazandığını duyurdu.

Ödülü kabul eden Belçikalı geliştirici Larian, Dungeons and Dragons'a dayanan destansı fantastik RPG'nin sevgi dolu bir emek olduğunu söyledi.

En iyi performans, en iyi RPG ve oyuncunun seçimi dahil olmak üzere altı galibiyetle ödüllere hakim oldu.

Timothée, ödül sunucusu Geoff Keighley tarafından, boyalı oyun çevre birimlerini kutlayan, artık silinmiş genç YouTube kanalının adı olan "ModdedController360" olarak tanıtıldı.

Wonka yıldızı, röportajlarda tutkulu bir oyuncu olduğundan bahsetti ve yakın zamanda efsanevi geliştirici Hideo Kojima'nın Japon stüdyosunu ziyaret ederken fotoğraflandı.

Oyun Ödülleri kazananları

Baldur's Gate 3, hayranların favorisi Astarion'u canlandıran aktör Neil Newbon'un en iyi performansı da dahil olmak üzere toplamda altı ödül aldı.

Hayatta kalma korku oyunu Alan Wake 2, en iyi oyun yönetmenliği, anlatım ve sanat yönetimi dallarında üç ödülün sahibi oldu.

Diğer önemli ödüller arasında en iyi uyarlama ödülünü kazanan The Last of Us TV dizisi, en iyi devam eden oyun ödülünü alan Cyberpunk 2077 ve en iyi bağımsız oyun kategorisinde bulmaca macerası Cocoon yer aldı.

Game_Awards_2023__Baldur_s_Gate_3_Wins_Game_of_the_Year___Exciting_Victory

Baldur's Gate 3'ün arkasındaki kişiler, Yılın Oyunu ödülünü alırken RPG'ye yüreklerini döktüklerini söyledi

Forza Motorsport, başka bir yerde erişilebilirlik alanındaki yenilik ödülünü aldı ve aksiyon-macera oyunu Tchia, Game for Impact kazananı seçildi.

Super Mario Wonder, Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Alan Wake 2 ve Resident Evil 4: Remake de Yılın Oyunu için yarışan isimler arasındaydı.

Yeni açıklamalar

Oyun Ödülleri, birçok hayranın yeni fragmanları ve gelecek oyunların duyurularını izlediği, ödül gösterisi ve ön izleme etkinliğinin bir karışımıdır.

Hayranlar, eski Bioware geliştiricilerinden oluşan bir stüdyo olan Archetype Entertainment'ın bilim kurgu RPG'si Exodus'a ilk kez baktı.

Efsanevi video oyunu yaratıcısı Hideo Kojima, Get Out'un yönetmeni Jordan Peele ile birlikte üzerinde çalıştığı OD veya Overdose projesini duyurdu.

Hellblade 2: Senua's Saga ve Final Fantasy VII: Rebirth'in yeni görünümlerinin yanı sıra 2013 yapımı Brothers: A Tale Of Two Sons oyununun yeniden yapımı da ortaya çıktı.

Oyuncular ayrıca Jurassic Park: Survival oynanışına da göz attılar ve Sega, klasik seriler Crazy Taxi ve Jet Set Radio'yu yeniden canlandıracağını duyurdu.

Game_Awards_2023__Baldur_s_Gate_3_Wins_Game_of_the_Year___Exciting_Victory

Gecenin büyük kazananı Baldur's Gate 3 oldu

İşten çıkarmalardan bahsedilmiyor

Ödüller, ortalamanın üzerinde övülen oyunlara rağmen oyun endüstrisinde binlerce kişinin işten çıkarıldığı bir yılın ardından geldi.

Fortnite'ın yapımcısı Epic Games, Assassin's Creed'in geliştiricisi Ubisoft Montreal ve Pokemon Go'nun yaratıcısı Niantic'in de aralarında bulunduğu oyun şirketleri kesintileri duyurdu.

Oyun muhabiri Geoff Keighley tarafından düzenlenen ödüller, üç saatlik gösteri sırasında ödül dağıtmak yerine fragmanlara ve reklamlara daha fazla zaman ayırdığı için sıklıkla eleştiriliyor.

Ve bu yıl, gösterinin, kazananları sahneye davet etmeden aynı anda birden fazla ödülü hızla dağıttığı yönünde şikayetler oldu.

Oyun sitesi Kotaku şunları söyledi: "Geliştiricilerin neredeyse her hafta işten çıkarıldığı bir yılda, tüm bu yetenekli insanlara parlayacakları bir an vermek güzel olurdu."

  • 'Oyun Oscarları' için müzik yapmak
  • Baldur's Gate 3'te oynamak nasıldı?
  • Oyunun kayıp devam filmlerinden biri nihayet nasıl yapıldı?

Ses tasarımı, en iyi bağımsız oyun, erişilebilirlik ve yenilikçilik gibi çok çeşitli kategorilerde toplam 31 ödül bulunuyor.

Kazananlar, sektör uzmanlarından oluşan bir panel ve nihai puanın %10'unu oluşturan hayran oyu tarafından belirleniyor.

Listenin tamamı Oyun Ödülleri web sitesinde bulunmaktadır.

kaynak: BBC Yeni

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.