Miami John, Poker'in Demir Adamı, Sağlığına Odaklanmak İçin Duraklatıyor

Mart 2020’de, dünya kapanmadan hemen önce Miami John Cernuto, Global Poker Ödülleri’nde The Hendon Mob Ödülü ile onurlandırıldı. O dönemde The Hendon Mob’da 517 kayıtlı canlı parası vardı ve bu, tüm zamanların en yüksek rakamıydı.

Dünyanın yeniden açılmasından bu yana yaptığı tek şey, 17 turnuva zaferi de dahil olmak üzere 71 nakit parayı daha dağıtmak oldu. Cernuto, 2024 Yeni Yıl Günü’nde en az bir turnuva sonucuyla art arda 38 yıl elde etmek için nakit para kaydetti. Ancak son haftalarda Cernuto, 1990’ların ortasından bu yana belki de en uzun ara olarak aksiyondan uzaklaştı ve devam eden bir hastalık için tedavi görmeye başladı ve bu da tüm çabalarını sürdürme çabalarına geçici bir son verdi. -588 sonucun ötesinde zaman rekoru.

Cernuto, hasta olmak berbat bir şey, çünkü her zaman evde kalıp işlerle ilgilenmem ve çoğunlukla dinlenmem gerekiyor, dedi. Biraz hastalanana kadar poker günlerimde ne kadar harika bir hayatım olduğunu fark etmemiştim. Üç dört ay vazgeçmek zorunda kalmak bana ne kadar iyi bir şey yaptığımı fark ettirdi.

Bu aranın zamanlaması, Cernuto’nun son dönemdeki kariyerindeki yeniden canlanması nedeniyle özellikle zor. 1990’ların sonlarında ve 2000’lerde üç kariyer World Series of Poker bilekliği, sayısız büyük final masası ve Amerika Birleşik Devletleri’nin her köşesinde ve bir düzine başka ülkede elde edilen sonuçlar dahil olmak üzere muazzam bir koşuyu bir araya getirdikten sonra Cernuto yeniden adım attı. son birkaç yıl. Yalnızca 2023’te Cernuto, Wynn Las Vegas’ta elde ettiği üç zafer de dahil olmak üzere sekiz canlı turnuva kazandı ve yılın sonlarında 2023 WPT Dünya Şampiyonası festivalinde Omaha Hi-Lo unvanıyla sonuçlandı.

Festival süresince Cernutos kazananının fotoğrafı, WPT Dünya Şampiyonası festivalinin düzenlendiği balo salonunun girişindeki bir video ekranında dönüşümlü olarak sergilendi. Cernuto, ay boyunca kendisini galibiyetinden dolayı tebrik eden çok sayıda mesaj aldı; bunlardan biri, 10 kez WSOP bileziği kazananı Erik Seidel’den gelen mesajdı.

Gurur duyuyorum, çok fazla tanındığımı hissettim; insanlar yanıma geliyor, dedi Cernuto. Bunun bu kadar saygılı bir şekilde yapılması benim için bir şey ifade ediyordu. İyi oyun, John. Böyle şeyleri hafife almıyorum. Seidel ve Ari Engel gibi oyuncuların harika oynadığınızı söylemesinin benim için bir onur olduğunu düşünüyorum. Kendi kişisel özgüvenim için gerçekten çok yükseklere çıktı.

Poker oyununa en uzun aralarından birini veren Cernuto’nun, oyun etrafında 40 yılı aşkın bir süreyi kapsayan yolculuğunu düşünmek için bolca vakti oldu.

1980’lerin başında Cernuto, Florida’da Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışıyordu. PATCO (Profesyonel Hava Trafik Kontrolörleri Örgütü) olarak bilinen sendikası Ağustos 1981’de greve gittiğinde, Cernuto’nun işini kaybetmesi durumunda ne yapacağına dair bazı fikirleri vardı. Birkaç yıl önce, Las Vegas’ta bir kongre sırasında ilk poker aksiyonunu tatmıştı ve çeşitli sosyal durumlarda yıllarca pokerde kazandıktan sonra Cernuto, kendine hakim olabileceğinden emindi.

Greve gittiğimde, eğer işimi kaybedersem son birkaç yıldır yapmak istediğim şeyi yapma şansını elde edeceğim düşüncesi hep aklımdaydı; dışarı çıkıp kendimi denemek için şansımı deneyeceğim. Profesyonel bir poker oyuncusu, dedi Cernuto. Grevden yaklaşık altı ay önce arabasını bana satan bir arkadaşım vardı, sonra da havaalanında arabasını benden geri aldı. Vegas’a sadece emeklilik paramla geldim.

Cernuto, Ocak 1982’de Las Vegas’a güven ve umutla, ayrıca sağlıklı bir dozda saflıkla geldi.

Cernuto, oraya ilk seyahatinde, evindeki oyunlarda olduğu gibi poker oynayacak olanın, neye bulaştığı hakkında hiçbir fikri olmayan bir adam olduğunu söyledi.

Yine de, köpek balıklarıyla yüzdüğünü anlamasa da Cernuto’nun içgüdüleri ona iyi bir yol gösteriyordu.

Cernuto, orada oturup $5/$10 Hold’em oynuyorum ve sadece eziyorum, dedi. Bu seviye için duyulmamış bir miktar olan 1.200 dolar gibi bir şey kazandım. Bu demiryolu kuşu bana doğru eğiliyor ve diyor ki, “Sen vazgeçersen, hepsi gider.” Ne demek istediğini anlamadım ve sonra oyunu bıraktım. Parayı çektikten sonra arkamı döndüm ve oyun bozuldu. Bu biraz uyandırma çağrısıydı.

Cernuto, Freddy Deeb’le ilk kez karşılaştığımı hatırlıyorum, dedi. O 1.200 doları bozdurdum ve dedi ki, Nereye gidiyorsun? Bankaya gideceğimi söyledim. Banka mı dedi? Burada banka kullanmıyoruz. Paramızın %200 getirisini alıyoruz - bankalar size sadece 5 verecek. Bu yüzden bugün hala ortalıkta olan birkaç adamın beyni yıkandı.

Her şeye rağmen Cernuto, oynadığı oyunları ve karşılaştığı rekabetin düzeyini daha iyi anlamaya başladıkça sağlam bir hazır para biriktirdi. Ancak birkaç yıllık istikrarın ardından, kariyerinin ilk büyük yenilgisi sırasında her şey cehenneme gitti.

Cernuto, o zamanlar Limit Hold’em dışında hiçbir şey oynamadığımı, biraz No Limit oynadığımı söyledi. Ancak üçüncü yılda altı ay süren bir galibiyet serisi yakaladım; fazla eşleşmelerim oldu ve bunlar düzlükler veya floşlar için tükendi.

Cernuto, bunu atlatmamın iki yılımı aldığını söyledi. Sonra iflas ettim.

Cernuto, Florida’ya dönmeden önce önümüzdeki birkaç ayını kuyruğumu bacaklarımın arasına alarak bayi olarak çalışarak geçirdiğini hatırladı. Daytona Beach Polis Departmanında telefon görevlisi olarak çalışmak üzere eğitim almaya başladı ve poker kısa süreliğine ortadan kalktı. Bu dört ay sürdü ve bu sırada Las Vegas Hilton’da kat görevlisi olarak yeni işe alınan bir arkadaşı Cernuto’ya bayilik işi teklif etti.

Ailesinden 600 dolar borç aldı ve 1987’de Noel zamanı Vegas’a döndü. Birkaç ay süren kart oyunlarından sonra Cernuto, Las Vegas’a gittiğinden beri aradığı fırsatı buldu ve hayatını sonsuza dek değiştirecek bir turnuva skoru elde etti. Cernuto’nun Caesars Las Vegas’ta Amarillo Slim’s Superbowl of Poker’de 1.000 $‘lık Seven Card Stud etkinliğindeki zaferi ona 58.000 $ kazandırdı.

Hâlâ düzenli bir maaş çekinin peşinde olan Cernuto, nakit oyun aksiyonunun devam etmesi için poker odasından para alarak sahne oyuncusu olarak yeni bir işe girdi. Sonraki birkaç yılda sonuçlar gelmeye devam etti ve özgeçmiş güçlenmeye devam etti. İlk WSOP final masasına Mayıs 1989’da çıktı ve 5.000$‘lık Seven Card Stud etkinliğinde 4. oldu. Cernuto, Los Angeles’taki The Bike’da 300 $, 392 girişli bir etkinliği 91.700 $ karşılığında kazanarak kariyerinde en iyi parayı elde etti.

O ilk yıllarda da bazı inişler ve çıkışlar oldu, ancak Cernuto’nun anılarına göre, 1991’de Laughlin’e yaptığı ve üç final masası yaptığı bir gezi, Cernuto’nun parasını tamamen biriktirmişti.

Hayatımda bir daha asla meteliksiz kalmadım, dedi Cernuto. Birkaç kez düşük kaldığım zamanlar oldu, 91 ya da 92’ydi ve sonrasında bir daha arkama bakmadım.

İşte o zaman Cernuto’nun turnuva oyun hacmi gerçekten arttı. 90’ların başlarında tüm Nevada ve Kaliforniya’yı dolaştı. 1996 yılında Cernuto ilk WSOP bileziğini elde ederek 1.500$‘lık Seven Card Stud Hi-Lo etkinliğinde 147.000$‘ı evine götürdü. Ertesi yıl Cernuto, 159.150 $ yatırarak ve ikinci WSOP bileziğini 2.000 $ Limitsiz Holdem etkinliğinde yatırarak başka bir yüksek su seviyesine ulaştı.

Cernuto, Limit Holdem’in poker dünyasındaki zamanının azaldığına dair ilk işaretlerden bazılarını o sıralarda fark etti.

Moneymaker etkisi ortaya çıkmadan önce, 90’ların sonlarından bahsediyoruz, ister inanın ister inanmayın, bir numaralı oyun Limit Hold’em’di, şu anda hepimizin oynamaktan nefret ettiği bir oyundu, tıpkı boyanın kurumasını izlemek gibi, dedi Cernuto. İkinci oyun Limitsiz Hold’em’di ve üçüncü oyun Omaha 8 veya daha iyisiydi.

Cernuto, No Limit patlaması geldiğinde buna uydum, çok fazla No Limit oynadım, dedi. Hala birçok karışık oyun oynadım.

Cernuto, Ağustos 1999’da kariyerinin en etkileyici koşularından birine imza attı ve 1999 Legends of Poker’de dört galibiyet elde ederek tüm poker disiplinlerinde başarı elde etti. Sonunda, 2002’de Cernuto, diğer önemli isimlerin yanı sıra Phil Hellmuth’un da yer aldığı final masasında galip gelerek, seçtiği Omaha oyununda üçüncü kariyer WSOP bileziğini aldı.

Moneymaker etkisi tam olarak yürürlüğe girdiğinde, Cernuto’nun seyahatleri onu dünyanın her yerine götürdü. 2003 yılının ortalarında Avusturya’nın Viyana kentinde bir Heads-Up etkinliğini kazandı ve ardından Amerika Birleşik Devletleri’ni geçerek güneş altındaki her turnuva serisinde giderek daha fazla sonuç elde etti. Takip eden yıllarda Cernuto, 2005 PokerStars Karayip Macerası’nda beşincilik ve 2007 WPT Celebrity Invitational’da ikincilik de dahil olmak üzere, televizyondan yayınlanan bir çift Dünya Poker Turu final masasına çıktı.

Ancak sonunda Limitsiz Holdem etkinlikleri programının bir parçası olarak kalırken Cernuto oyundan büyük bir geri adım attı.

Cernuto, Limitsiz Holdem’de kaçılacak çok fazla mayın tarlası olduğunu söyledi. Turnuvada boşluğa yaklaştığınızda, paraya ulaştığınız andan son iki masaya kadar olan sürede, bu ödemeler aslında hiçbir anlam ifade etmiyor. Turnuva alanları büyüdükçe kazanmak daha da zorlaştı ve daha da zorlaştıkça HORSE etkinliklerine odaklanmaya karar verdim.

Moneymaker sonrası dünyada Cernuto, dünya çapında sonuçlar elde etmeye devam ederken rahat bir rutine yerleşti. Yol boyunca bazı sağlık sorunları yaşandı; 2009 WSOP’taki bir Razz etkinliği sırasında Cernuto masada baygın düştü ve sonunda bir sedyeyle götürüldü. Daha sonra 2012 yılında Foxwoods’a yaptığı bir gezi sırasında hastaneye kaldırıldı. Ancak hiçbir şey Cernuto’yu uzun süre aşağıda tutamayacak gibi görünüyordu.

2000’li yılların geri kalanında ve 2010’lu yıllarda da eziyetini sürdürdü, ancak 70’lerine ulaştığında Cernuto’nun galibiyetleri daha nadir hale gelmeye başladı.

Cernuto, 70’lerime geldiğimde oyunumda bir trend fark ettim, dedi. İster Limitsiz ister karma oyunlar olsun, yaşlı bir adam gibi oynamaya eğilimliydim. O kadar agresif değildim. Kazanmaya çalışmaktan çok motivasyonumu kaybetmemeye çalışıyordum, bu da kazanan bir oyuncu olarak olmanız gereken şeyin tam tersiydi.

Aslında tetiği ben çekmiyordum ve Amir Vahedi’nin meşhur sözü gibi, yaşamak için ölmeye razı olmak gerekir.

Cernuto, aralarında yakın arkadaşı James Woods’un da bulunduğu bir avuç oyuncu için yaptığı öğretmenlik ve koçluğun pokerdeki kıvılcımını yeniden ateşlediğine inanıyor.

Birincisi, sizi hizada tutar. İkincisi, daha önce yaptığınız ve yanlış ya da doğru olabileceğini unutmuş olabileceğiniz şeyleri gündeme getirir ve doğru şeylere odaklanır ve diğer şeylerden kurtulursunuz.

Sonuçlar kendileri için konuşuyor. 2021’de beş turnuva galibiyeti ve 2022’de dört tane daha kazandıktan sonra bu dalga, 2023 Cernuto’nun on yıldan fazla bir sürenin mali açıdan en iyi yılı olarak zirveye ulaştı. Roland Israelashvili ve Ari Engel de dahil olmak üzere listede kendisini takip eden bir avuç oyuncuyla düzenli olarak uğraşarak, tüm zamanların nakit rekorlarını daha yükseğe taşımaya devam etti.

Onun büyük bir hayranıyım, dedi Engel. Son birkaç yılda, daha çok karma oyun oynadıkça onunla daha çok oynamaya başladım. Çok mücadele ettik ve turnuvalarda birkaç kez başa baş mücadele ettik. Maalesef bu karşılaşmalardan birinde henüz kazanamadım ama umarım bunu yakında düzeltirim.

Engels’in mevcut hızıyla önümüzdeki birkaç yıl içinde Hendon Mob’un 1 numaralı yerini almaya hazır görünüyor. Cernuto’nun bakış açısına göre, Engel’e karşı yalnızca çok nazik sözler söylüyor. Ancak aynı zamanda şu anki toplam 588 kayıtlı parasının oldukça gurur duyduğu bir işaret olmasına rağmen, muhtemelen tüm kariyer turnuvası sonuçlarını kayıt altına almakta oldukça yetersiz kaldığı gerçeğinden de bahsediyor.

Hendon Mob kayıtları geriye dönüp 80’li ve 90’lı yıllardan önemli miktarda sonuç toplamış olsa da, o zamandan kalma pek çok olay kaybolup gitti.

Bir gün bunu öğrenmek için Stardust’a gittim ve “Artık o kayıtlara sahip değiliz” dediler. Cernuto, Las Vegas Hilton’da da aynı durumun olduğunu söyledi.

Kesin sayı ne olursa olsun, Cernuto’nun kimlik bilgileri çok sağlam. Nakit hacminin ötesinde Cernuto’nun 6,3 milyon dolarlık kariyer turnuvası kazancı var ve yüksek bahisli turnuvaların patlamasından önce pokerin tüm zamanların para listesinde 12. sıraya kadar yükselmişti. O halde Cernuto’nun pokerin Onur Listesi’nde yer almadığını bilmek sizi şaşırtabilir.

Bunun bir kısmı mevcut Poker Hall of Fame sürecine bağlıdır. Kutsamaya hak kazanma yaşı 40’tır ve çevrimiçi poker çağından daha fazla çıkış yapan yıldız her geçen yıl uygunluğa ulaştıkça, girişteki darboğaz her yıl daha da sıkılaşmaktadır. 2023’te Cernuto finalistlerin listesini yaptı, ancak Beyzbol Onur Listesi’nin aksine, her yıl içeri girmek zorlaştığı için Veteran komitesi veya geçmişteki gözden kaçırmaları düzeltmenin alternatif bir yolu yok.

Cernuto, geçen yıl Hall of Fame’e aday gösterildim, ancak amacımın arkasında yeterince insanı toplama yeteneğim yok, dedi. Oyunuma saygı duyan her türden insan var. İnsanlar bana neden Şöhretler Listesi’nde olmadığını soruyorlar, John? Bilmiyorum. Süreçte pek çok tutarsızlık var ve umarım bu durum bir noktada halledilir.

Şimdilik poker ve miras, sağlıklı olma konusunda ikinci planda kaldı. Yakın zamanda 80 yaşına giren Cernuto, 2024’ün ortalarında tüm zamanların rekorunu genişleterek ve Poker Hall of Fame’e olan katkısını artırarak oraya geri döneceğini umuyor. Poker dünyasında son yıllarda The Orleans’ta arkadaş olduğu düşük bahisli karma oyun oyuncularından onun izinden giden genç oyunculara kadar onu destekleyen pek çok insan var.

Onunla mesajlaşıyorum ve her zaman yakın zamanda tekrar çek artırımı yapmayı sabırsızlıkla beklediğimi söylüyorum, dedi Engel. Örnek aldığımız pokerin eski muhafızlarından insanlarla savaşmak bir onur; onlarla oynayabilmek gerçekten harika. Umarım onunla daha çok rekabet ediyorumdur ve her ne kadar birbirimizle sürekli şakalaşsak da belki bir gün para konusunda 1 numaralı sırayı benim devralabilirim, o bunu kolaylaştırmadı. Ve sayının artmaya devam etmesini umuyorum.

FAQ

101 internetsiz oynanır mı?

Efsane oyun 101 Yüzbir Okey! Üstelik internet bağlantısına ihtiyaç duyulmadan. Oynadığınız en hızlı ve en eğlenceli 101 OKEY oyunu olması da garanti. Oyunumuzu mutlaka deneyin. Zorlu rakipler, keyifli anlar sizleri bekliyor.

101 okey plus nasıl indirilir?

Play Store’a erişmek için Google girişi yapın ya da daha sonraya bırakın. Sağ üst köşeye 101 Yuzbir Okey Plus yazarak arayın. 101 Yuzbir Okey Plus uygulamasını arama sonuçlarından indirmek için tıklayın.17 mai 2018

101 Okey Online mı?

101 Okey Plus, Zynga oyun şirketinin sunduğu, milyonlarca kullanıcıya sahip bir online okey oyunudur.

WPT'de oynamak için kaç yaşında olmam gerekiyor?

WPT’de oynamak için kaç yaşında olmam gerekiyor? WPT’de oynamak için, mevcut olduğu ülkelerde en az 18 yaşında olmalısınız. Şu anda, hiçbir ABD eyaleti bu platformu kabul etmemektedir. Ancak, gelecekte bu değişirse, ABD’deki oyuncuların katılmak için 21 yaşında olmaları gerekecektir.

How to play okey online?

During the game each player receives a hand of 14 tiles. The objective of the game is to form a hand that consists entirely of sets of equal numbered tiles and runs of consecutive tiles of the same color. This can be achieved by drawing and discarding tiles. The first player to complete their hand wins the game.Dec 13, 2020

🔥 🎰 101 Okey Oyna 🎧
😏 Son Makaleler 🎼 🎶 faqs 🎁
🎸 blog 🎺