Borgata Zaferi Funaro Kardeşlerin Gelişinin Anlamı

Borgata Zaferi Funaro Kardeşlerin Gelişinin Anlamı

Frank Funaro kazananın fotoğrafı için çerçeveye doluştu. ABD'nin eski 1 numaralı çevrimiçi profesyoneli kazanmaya yabancı değil; yaklaşık 2,8 milyon dolarlık canlı skor ve diğer 3,3 milyon dolarlık çevrimiçi kazancıyla 28 yaşındaki oyuncu, zirveye çıkmak için ne gerektiğini biliyor. Ancak kazananın bu özel fotoğrafı aslında Frank'e ait değildi. Aslında Frank, çekimde öne çıkan Funaro bile değildi. Bu onur, 21 yaşına girdikten hemen sonra binlerce oyuncudan oluşan bir alanda ilk canlı poker unvanını ve altı haneli muazzam bir skoru yakalamak için ilerleyen en küçük kardeşi Nick'e aitti.

Frank, Nick'in Borgata Winter Poker Open'daki 420.484 dolarlık skorundan bahsederken bir taşım bile yoktu, diye güldü. Umurumda değildi. Hala çok mutluydum.

Funaro Kardeşler'in gelişi her ikisi için de büyük bir an oldu.

Mizrachiler. Greenwood'lar. Staples kardeşler ve Moreno'lar. Pokerin en başarılı kardeşlerinden bazılarına artık Funaros - Frank ve Nick - kardeşler de katılıyor ve gözlerini poker oyununa damga vurmaya dikmişler.

Frank, ben çocukken babam ve amcamların ara sıra poker oynayıp içki içtiklerini söyledi. Ama oynamama izin vermediler ve oynamak istedim. Daha sonra lisedeyken arkadaşlarım ve ben evde oyunlar oynamaya başladık ve Nick, muhtemelen o zamanlar 12 yaşındaydı ve her zaman oraya girip lise çocuklarıyla oynuyordu.

Nick, nasıl oynanacağını gerçekten bilmiyordum, diye ekledi. O zamanlar rastgele şeyler yapıyordum. Muhtemelen iki yıl önce Frank'ten öğrenmeye başladım.

Frank'in poker kariyerinde on yıllık bir dönem var. Yıllarca çevrimiçi olarak çalıştıktan sonra, 2020'de PocketFives Çevrimiçi Poker Sıralamasında İlk 100'e girmekten, 2022'de ilk çevrimiçi World Series of Poker altın bileziğini kazanmaya ve turnuvanın final masasına çıkmaya kadar neredeyse her seviyede başarı yakaladı. Wynn Las Vegas'ta düzenlenen 2022 WPT Dünya Şampiyonası'nı kariyerinin en yüksek değeri olan 1,3 milyon dolarlık skorla beşinci sırada tamamladı.

Bu, Frank'in yaklaşık 6 milyon dolarlık kazanca giden yolda çok şey gördüğü anlamına geliyor. Ve tüm bu zaman boyunca Nick, Frank'i gördü. İnişler ve çıkışlar, işler ve ödüller Nick'i etkiledi. Ve bu onu cezbeden bir şeydi.

Nick, ne yaptığını yeni gördüm, dedi. İyi bir yol açtı ve bu iyi bir seçenek gibi görünüyordu. Birlikte çalışabileceğim iyi bir insan vardı, oyunu çok iyi bilen çok akıllı bir insan ve iyi görünüyordu.

Frank, bunların hepsini kendi başıma yaşadım, dedi. Büyük bir poker çevremiz yok. Vegas'lı değildik, buradan biraz kopuktuk. Yani öğrendiklerimin çoğunu, sadece oyundaki yükselişimi ona aktardım. Yaptığım hatalar, nasıl davranacağınız, nasıl çalışacağınız, paranızı nasıl yöneteceğiniz, çevrimiçi günlük yaşamınızı nasıl planlayacağınız ve bunun gibi şeyler. Yaptığım hataları ona aktardım ve profesyonel olarak oynama şeklinizi ona aşıladım. Yani çok iyi bir başlangıç ​​yaptı ve artık bir makine gibi.

Aralarındaki yedi yıllık farka rağmen Frank ve Nick yakındır. Dört erkek kardeşin en büyüğü ve en küçüğü olan çift, onları sürekli olarak birbirlerinin yörüngesinde tutan büyük New Jersey aile ekosisteminin bir parçası. Frank, büyürken yaşadıkları durumu, çok sayıda arkadaş ve çok sayıda insanın, çocuklar büyüdükçe aralarında bol miktarda spor ve rekabetin olduğu hareketli bir ev imajı sunması olarak tanımladı.

Ancak poker bu yarışmalardan biri değildi. Elbette, bugünlerde belki orada burada bir hazırlık maçı olabilir ama oyunu ciddiye almaya gittiğinde Frank kendini bir adada buldu.

Frank, şehrin en sevilen insanı olmadığımı söyledi. Ebeveyninin seçtiği kariyere ilk tepkisi hakkında konuşuyor. Ama iyi olmaya başladıktan sonra durum sakinleşti ve daha fazla destek oldular. Sonra Nick de aynı gemiye düştüğünde, bir nevi üzerimize çöktü, sanırım şimdi Nick'in zaferinden sonra sırtı yukarıya çıktı.

Kardeşlerin birlikte çalıştığı ve birlikte çalıştığı yıllarda, ortak sonuçlar gelişti. Frank'in canlı kariyeri, 2021'den beri WPT Dünya Şampiyonası sonucu dışında altı haneli üç skorla hızla yükseldi. PokerGO Studio ve WSOP'ta final masalarına çıktı ve özgeçmişinde zirvede yer almaya inanılmaz derecede yaklaştı. Nick, Borgata unvanının dışında, çevrimiçi bir WSOP Circuit ringine hak kazandı ve 5.300$'lık WSOP Paradise Ana Etkinliğinde yarıştı.

Daha iyiydi https://t.co/9iBbjtNxcB

— Franky Funk (@FrankFunaro1) 7 Ocak 2024

Çalışıyorlar, zorluyorlar ve birbirlerinden öğreniyorlar. Nick için Frank'in deneyimi, kariyerinde nereye gitmek istediği ve oyunda ne kadar süre kalmayı umduğu konusunda bir Kuzey Yıldızı olmaya devam ediyor.

Nick, açıkçası Frank'in daha iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. Bu yüzden arka koltuğa oturuyorum ve ne yaptığını görüyorum ve mümkün olduğu kadar çok bilgi almaya çalışıyorum.

Ama sanırım bir süre burada olacağım. Benim de yapmak istediğim şey bu, yüksek bahisli sahneye çıkmak ve onlarla savaşmaya başlamak. Birkaç yıldır hedef buydu. En iyi oyuncularla 10.000$'lık oynamak benim için - televizyonda izlediğim herkes için - eğlenceli olurdu. Bunun en havalı rota olacağını düşünüyorum.

Frank için Nick'in ekibinde olması da ufuk açıcı oldu.

Frank, iş ahlakıyla bana ilham verdiğini söyleyeceğim, diye gülümsedi. Henüz 21 yaşına girdi ve bugün cumartesi gecesi ve bilgisayarda çevrimiçi oyun oynuyor. Bütün arkadaşları dışarıda, içki içiyor, ne yapıyorsa yapıyor. Ben dışarıda içki içip ne olursa olsun yapardım ama o kendini o kadar adamıştır ki. Sadece çalışıyor. Etkileyici şeylerini seviyorum.

2024 yılında Funaro kardeşler gösteriyi yollara çıkarmaya hazır. Bir sonraki durak: EPT Paris; burada her ikisi de 5.300 Ana Karşılaşmayı oynamayı planlıyor, bazı yan etkinliklere katılıyor ve güzel yemek yiyip biraz şarap içiyor. Bu yaz Dünya Poker Serisini izliyorlar ve Dünya Poker Turu Florida'da duruyor ve bir yandan da kendi eyaletleri New Jersey'de çevrimiçi heyecanı sürdürüyorlar.

Nick için bir sonraki zorluk, onun risklerde yükseldiğini ve kendi eylemlerinin çoğunu üstlenirken kendini sınadığını görecek. Frank ayrıca kariyerinde bir sonraki adımı atmaktan da güç alıyor.

Canlı poker benim için başarılı oldu ya da ıskaladı. Frank, WPT Dünya Şampiyonası'nın geçerli bir skor olduğunu düşünüyorum ancak canlı olarak çok fazla birinciliğim yok, dedi. Çok fazla koşum oldu ve bir nevi yaklaştığımı hissediyorum. Altı rakamlı skorlar harika ama bunlardan birini kapatmanın kazanan tarafında daha yapılacak çok şey olduğunu hissediyorum. Yaşamak zor… bu alanlar çok büyük ve o kadar çok oynayamazsınız. Zor.

Zor ama belki de güvenebileceğiniz bir aileniz olduğunda ve insan bu iki kardeşin oyunda biraz kalıcı güce sahip olabileceği hissine kapıldığında biraz daha kolaylaşır. Poker oyununun ikiliyi ne kadar ileri götürebileceğini düşünürken Frank liderliği ele alır ve her ikisi adına cevap verir.

Oldukça uzak. Her ikimiz de kendimizi adadık ve kararlıyız ve çalışarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, dedi. Beklentiler belirlemekten ya da gelen, gelen her şeyi zorlamaktan hoşlanmıyorum ve sadece çok çalışacak ve umarım biraz daha puan alıp onunla eğlenecektim.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.