ClubWPT'den Roger Smith, WPT Dünya Şampiyonası Mücadelesini Kucaklıyor

ClubWPT'den Roger Smith, WPT Dünya Şampiyonası Mücadelesini Kucaklıyor

Biraz gergin olabilir ama Roger Smith gergin değil. Heyecanlıydı.

Peki neden olmasın? Richmond, Virginia'dan (çevrimiçi olarak Smiffy Roge olarak bilinen) 52 yaşındaki ClubWPT'nin yiğit oyuncusu, yılın en büyük, en prestijli turnuvalarından biri olan Wynn Las Vegas'taki WPT Dünya Şampiyonası'nın en son çevrimiçi elemelerinde yer alıyor.

Ve elbette, poker özgeçmişinde 10'dan az canlı turnuva olduğundan Smith'in biraz endişeli hissedebileceği düşünülebilir. Ancak Smith için Las Vegas'a dönüş yolculuğu daha çok rekabet ve yirmi yıl önce başlayan poker yolculuğunun en büyük mücadelesini üstlenmek anlamına geliyor.

Smith, [Poker]'in biraz hobi olarak başladığını söyledi. Kart oyunları ve buna benzer şeylerle büyüdüm ama bu işe muhtemelen 20 yıl kadar önce düzgün bir şekilde oynayarak başladım. Aslında ne yaptığım hakkında pek bir şey bilmiyordum, bu yüzden biraz kitap okumam ve nasıl oynayacağımı bulmam gerekiyordu. Kısa bir süre ClubWPT'deydim, sanırım 2013'te, bir yıl kadar. Ve sonra 2018'de gerçekten buna geri döndüm.

COVID dünyayı (poker ve diğer) karantinaya aldığında Smith ClubWPT'ye döndü. Aralarında Lynn Gilmartin ve Matt Savage'ın da bulunduğu WPT yeteneklerinin evlerinden turnuva yayını yapmalarını izledi ve ardından kendisi de kendi oyununu ClubWPT'de yayınlama adımını attı. Rekabetin yanı sıra topluluğun da bulunabileceği bir yerdi.

Smith, rekabetin kesinlikle önemli bir şey olduğunu düşünüyorum, dedi. İngiltere'de büyürken yarı profesyonel bir futbolcuydum ve spor benim için daha büyük bir şeydi ve bu benim için bir nevi rekabetçi çıkış noktasıydı.

Smith'in aradığı rekabet olsaydı ClubWPT bunu başardı. Geçtiğimiz yıl Smith, ClubWPT'nin Yılın Oyuncusu liderlik sıralamasında üçüncü oldu ve ona Wynn Las Vegas'taki 2022 1.100 $'lık WPT Prime Şampiyonası'nda bir koltuk kazandırdı. Ve şimdi yine yıldırım düştü. Ancak bu kez BT Proje Yöneticisi çevrimiçi elemeyi kazandığında ve bu kez 10.000 Dolarlık Dünya Şampiyonası'nda oynamak için Las Vegas'a geri dönüş yolculuğuna hazırlandığında işler daha da zorlaştı.

Kesinlikle bir meydan okuma olduğunu söylüyorum, dedi. İnsanların 10.000 dolarlık bir turnuvaya katılma yeteneğinin bir sonraki seviye olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim, 1.100$ [WPT Prime katılım ücreti] az değil ama çok daha uygun. Bu farklı. Ve çok daha güçlü, deneyimli oyuncuların olacağını düşünüyorum. Yani bu bir meydan okuma olacak. Evet, oyunumun bu insanlardan bazılarına karşı dayanacağını umuyorum. Ve potansiyel, eğer iyi oynarsanız ve iyi koşarsanız, yani harika bir maaş günü olabilir, değil mi?

Smith'le konuştuğumuzda, canlı oynama konusunda çok fazla deneyimi olmamasına rağmen bu fırsata hazır olduğu açık. Smith'e göre, onun ilk gerçek büyük turnuva katılımı daha geçen yıl World Series of Poker'deki 777$'lık Şanslı Yediler etkinliğindeydi. O zamandan bu yana yukarıda adı geçen WPT Prime Şampiyonası'nın yanı sıra yakındaki bir WSOP Circuit durağında birkaç küçük etkinlikte oynadı. Ancak canlı deneyim eksikliğinden endişe duymuyor ve onu ilk etapta bu noktaya getiren ClubWPT'de geliştirdiği becerilere güvenmeye hazır.

Açıkçası çevrimiçi oynama konusunda çok fazla deneyimim var. Bu farklı. Canlı yayın biraz farklı ama yine de oyunumu korumaya çalışacağım. İnsanlarla sürekli etkileşim halinde olduğunuz birçok işim oldu, bu yüzden bu çok zor değil, dedi. Umarım oyunuma katılabilirim. Ama evet, eğer paraya yaklaşırsanız, bu ilginç olacaktır. Yani evet, kesinlikle bazı sinirler olacak.

WPT Dünya Şampiyonası festivaline dönmenin heyecanı da var. Daha geçen yıl Smith, WPT Prime Şampiyonası'nda oynamak için seyahate çıktı ve elemeler için kırmızı halı serilirken ClubWPT etkinliklerinin karnavalına katılma fırsatı buldu. VIP salonuna erişim, özel oturma-gitmeler ve yıllardır televizyonda izlediği bazı kişilerle buluşma ve selamlaşma, etkinliklerden sadece birkaçıydı.

Demek istediğim, bu adamları sürekli televizyonda görüyorsunuz, değil mi? Matt [Savage] ve Lynn [Gilmartin] ve tüm bu adamlar. Ve biz oradayken çok erişilebilir durumdaydılar, dedi. Daha sonra Tony Dunst ve Brad Owen gibi adamlar ve diğer profesyonellerden bazıları dahil oldu. Yani evet, kendini biraz çimdikledin.

Yani buna erişim ve sonra sadece odada olmak ve herkesin etrafında olmak, buna dahil olmak çok çılgınca. Ve sonra bu [Dünya Şampiyonası] bir sonraki seviye olacak.

Ailesinin yanı sıra, Smith'i destekleyen bir ClubWPT oyuncuları topluluğu da olacak. COVID sırasında canlı yayınlarını izleyenlerden çevrimiçi mücadele ettiği kişilere kadar, WPT Dünya Şampiyonası'ndaki bir sonraki deneyiminin her poker oyuncusunun hayal edebileceği bir deneyim olacağı kesin.

ClubWPT'ye bunun için geldim ve bir miktar başarı elde etmek harika, dedi. Ve şimdi bu gerçekten harika. Şu anda daha iyisini yapamazsınız. Bu koltuğu kazanmaktan daha iyisini yapabileceğini sanmıyorum, değil mi? Bu çok büyük bir turnuva. Geçen yıl çok başarılıydı. Bu yıl 40 milyon dolar garanti. Bu kesinlikle çılgınlık.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.