WPT Dünya Şampiyonasının Tekrar Kazananı Olacak mı?

WPT Dünya Şampiyonasının Tekrar Kazananı Olacak mı?

En büyük poker turnuvalarından birine arka arkaya katılmanın hiç şansı yok, değil mi? Bundan bu kadar emin olmayın. Geçen yıl Dünya Poker Turu (WPT) Dünya Şampiyonasını 4,1 milyon dolara kazanan Eliot Hudon'un hala 3. Günde tekrar şansı var.

Birçoğu dünyanın en iyileri arasında sayılan binlerce oyuncunun olduğu 10 bin doları bir kenara bırakın, herhangi bir turnuvayı arka arkaya iki kez kazanma görevi bile kolay değil. 2022'de Hudon, ilk önemli canlı poker turnuvası parasına giden yolda 2.960 katılımcıyı mağlup etti. Bu sefer saha daha da geniş (3.835 giriş) ve nasıl bitirirse bitirsin şu ana kadarki koşusunu etkileyici kılıyor.

Hudon paraya 2. Günün (Cumartesi) sonunda ulaşarak 480 final oyuncusu arasında yer almasını ve minimum 18.700 $ ödeme almasını sağladı. Kanadalı poker oyuncusunun arkadaşı ve Kanadalı arkadaşı Frederic Normand da geçen ay Jacksonville'de WPT bestbet Scramble'ı 351.650 $ karşılığında kazanarak Dünya Poker Turu'nda yakın zamanda bir başarı elde etti.

Hudon Hâlâ Ayakta

Son iki yılda Wynn Las Vegas'ta düzenlenen 10.400 $'lık katılımlı turnuvada sekiz günden fazla süren oyun sırasında, geçen yılki Dünya Şampiyonası öncesinde sınırlı turnuva sonuçlarına sahip bir oyuncu olan Hudon'u kimse alt edemedi.

Bu etkinlikte kendine bir yer edindi ve ayrıca World Series of Poker (WSOP) Ana Etkinliği gibi birkaç 10.000 $ girişli turnuvada da kendine yer edindi; burada 2021'de 6.650 oyuncudan 63.'ünü 113.800 $ karşılığında tamamladı; bu, turnuvadan önceki tek önemli parasıydı. 2022 WPT Dünya Şampiyonası.

  1. Günün ikinci molası yayınlandığında Hudon, takip eden 90 dakika boyunca kör bahisler 15.000/30.000'deyken 1,4 milyondan biraz fazla fişin üzerinde oturuyordu. Hâlâ tekrar bir unvanın peşinde ve eğer bunu başarabilirse, bu muhtemelen poker tarihindeki en büyük ve en ihtimal dışı başarı olacaktır.

Peki savunan şampiyon tekrarlanan bir kazananın olacağını mı düşünüyor?

Hudon tatilde PokerNews'e "Hayır" dedi. "Bu çok düşük bir ihtimal. Bunun olacağını sanmıyorum. Bu kadar pozitif enerjiye inanmıyorum."

Hudon açıkça alçakgönüllü, ancak bu etkinlikteki ve diğer turnuvalardaki performansı, onun kesinlikle arka arkaya hareket etme yeteneğine sahip olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca neredeyse 365 gün önceki zafere koşusunun şans eseri olmadığı da açık.

Seviye 18'in başlangıcında Hudon, 5 milyonun biraz üzerinde olan Kristen Foxen olduğu tahmin edilen çip liderinin oldukça gerisindeydi. Ancak 2022 WPT Dünya şampiyonası kazananının Foxen ve diğerleriyle birlikte zirvede yer alması için iki çifte yükseliş yeterli.

  1. Seviyede yayınlandığı sırada hala ayakta olan diğer bazı önemli oyuncular arasında Daniel Sepiol, Adam Friedman, Alex Foxen, Hossein Ensan ve Chance Kornuth yer alıyor. PokerNews, oturumun bitiminden sonra 3. Gün aksiyonunun tam bir özetini sunacak.

Etiketler

İlgili Turnuvalar

İlgili Oyuncular

Bu Seride

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.