2023'ün En Çok Okunan Hikayeleri, #5: Altın Etki ve Başarı Oyunu

2023'ün En Çok Okunan Hikayeleri, #5: Altın Etki ve Başarı Oyunu

Bu yıl Game of Gold'un devasa başarısından daha büyük sürpriz çok az şey oldu.

On iki bölüm boyunca pokerin en büyük isimleri ve kişiliklerinden bazıları bir dizi takım mücadelesinde yarıştı. Yol boyunca bazıları elendi, bazıları ise altın para kazandı. Son bölümde, kalan oyuncuların altınları, 456.000$ büyük ödülün sunulacağı son altı oyunculu turnuva için fişe dönüştürüldü.

İlk bölüm, GGPoker Youtube kanalında ilk altı haftasında yaklaşık 485.000 görüntüleme topladı. Şaşırtıcı olan, izleyici sayısının çok fazla düşmemiş gibi görünmesi.

İkinci bölümün izlenme sayısında 340.000 izlenme yaşandı ancak ikinci bölümdeki izlenmelerde bu düşüş alışılmadık bir durum değil.

Alışılmadık olan şey, gösterinin bu izleyicileri elinde tutma şekliydi. On ikinci ve son bölüm, yalnızca iki hafta yayında kaldıktan sonra bu sayının %90'ından fazlasını (~320.000 izlenme) yakaladı.

2023 kışında dört hafta boyunca Game of Gold her yerdeydi.

Harika Bir Diziliş

GGPoker, gösteride rol alacak mükemmel bir oyuncu seçkisi seçti. On altı yarışmacının her biri sağlam bir poker oyununa ve ekrandaki harika varlığına sahipti.

İlk kadroda Daniel Negreanu, Jason Koon, David Williams, Josh Arieh ve sonunda kazanan Maria Ho gibi eski tarz efsaneler vardı. Ayrıca Nikita Luther, Kyna England ve Andrew "Andy Stacks" Tsai gibi yeni gelenler de var.

Fedor Holz ve Daniel "Jungleman" Cates gibi çevrimiçi poker efsaneleri vardı; Michael Soyza ve Kevin Martin gibi köklü kırıcılar; Lukas "Robin Poker" Robinson, Olga Iermolcheva, Charlie Carrel ve Johan "YoH Viral" Guilbert gibi yayın ve sosyal medya kişilikleri.

Dizinin başarısının bir kısmı, yayınlanmadan önce yapılan kurnaz reklamlara ve bir kısmı da GGPoker'in sponsorluk anlaşmalarının kamera önüne konulan A-listers listesine bağlı.

Ancak eğer dizi izleyicileri de etkilemeseydi bunların hiçbirinin pek bir değeri olmazdı.

Vurgu Makarası

Game of Gold'un ilk sezonunda pek çok ikonik an yaşandı.

Birinci turda en iyi dört oyuncunun takım olarak elendiği ölüm kalım mücadelesine benzer bir dram vardı. Williams, Jungleman ve Carrel'den destansı vuruşlar vardı; son ikisi şimdiye kadar filme alınmış en eğlenceli Hint poker maçında kafa kafaya geldi.

Iermolcheva'nın aşırı agresif ilk maçı, Luther'in şaşırtıcı teke tek maçları ve Ho'nun 456.000 dolarlık son zaferi vardı. Gösteri boyunca Robinson'un iyi huylu ve amansız iyimserliği ve İngiltere'nin her zaman sıralamanın en altında yer alan ama finale kadar elenmeyen, hayatta kalma yarışına dair mazlum hikayesi vardı.

Tüm bu hikayeler, gösterinin takım arkadaşlarının her maçı izlemesi ve etkili bir şekilde yorum sağlaması şeklindeki ana hilesiyle desteklendi. En önemlisi, izleyicilerin destekleyeceği favorilerini ve karalayacakları kötü adamları seçmesiyle hikayeler izleyiciyi bir araya getirdi.

Bölüm yayınlanırken podcast tartışmalarını ateşleyen ve X'te haftada üç kez otopsilerde poker Twitter'ını çeken bir etkileşim makinesiydi.

Zamanı Gelmiş Bir Fikir

Survivor gibi şovlar tarzında bir dizi takım mücadelesi etrafında bir realite TV şovu oluşturmak, o kadar zarif ve basit fikirlerden biriydi ki geriye dönüp bakıldığında açıkça görülüyor.

Poker TV onlarca yıldır spor yayıncılığını temel alıyor. İlk poker TV, WSOP turnuva yayınları ve onun devamı olan öne çıkan şovlar modelini takip etti.

Daha sonra High Stakes Poker ile her eli göstererek canlı yayın havası yaratmaya karar verdik. İnternetle birlikte şovlar canlı yayın hissi olmaktan çıkıp canlı yayın haline geldi.

Game of Gold'un modeli spor yayıncılığından realite televizyonuna taşımadaki başarısı kalıpların dışına çıktı ve iyi bir poker şovu yapmanın en az bir başka yolu olduğunu gösterdi.

Etiketler

İlgili Oda

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.