Meksikalı Profesyonel Jacobo Montoya, WPT Dünya Şampiyonasında Bir Skor Daha Arıyor

Meksikalı Profesyonel Jacobo Montoya, WPT Dünya Şampiyonasında Bir Skor Daha Arıyor

Meksikalı Jacobo Montoya poker turnuvasındaki başarıya yabancı değil. Profesyonel poker oyuncusu, 2019'da WCOOP Ana Etkinliğini 688.588 $ karşılığında kazanarak Meksikalı bir poker oyuncusu için en yüksek çevrimiçi skor rekorunu kırdı.

Dört yıl sonra Montoya, ClubWPT'de Dünya Poker Turu (WPT) Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandıktan sonra başka bir büyük skora hazır. PokerNews Montoya ile görüştü ve poker geçmişi ve 40 milyon dolar garantili etkinliğe nasıl hazırlanmayı planladığı hakkında sohbet etti.

İşte profilini çıkardığımız diğer ClubWPT elemelerine bir bakış:

PokerNews'teki WPT Merkezine buradan göz atın!

Jacobo Montoya ile Soru-Cevap

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz (yaşınız, konumunuz, aileniz, eğitiminiz, işiniz vb.)?

Adım Jacobo Montoya, Celaya, Meksika'dan. 34 yaşındayım ve yaklaşık 2015'ten beri profesyonel olarak, 2011'den beri de yarı profesyonel olarak poker oynuyorum. Şu anda Meksika'nın Playa del Carmen kentinde yaşıyorum ve burada çevrimiçi öğütüyorum.

Poker oynamayı ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

Lisede eğlence amaçlı ev oyunları oynamaya başladım, en başından beri bu oyunun çok ilginç bir şey olduğunu ve bundan gerçekten büyük bir şey çıkarabileceğimi biliyordum, pokerde beni en çok çeken şey oyunun psikolojik kısmı ve tüm stratejisiydi Bu işin içindeyken, evimde oynadığım maçlarda oldukça istikrarlı bir şekilde kazanıyordum, bu yüzden bir sonraki adımı atmak istedim.

Birkaç ay içinde çevrimiçi pokerle tanıştım, bir arkadaşım bana bilgisayarımdan oynayabileceğimi söyledi ve ben de büyülendim, freeroll oynamaya başladım ve bu işi daha ciddiye almak istediğim için giderek daha fazla ilgilenmeye başladım. Biraz araştırma yapmaya başladım, ardından çevrimiçi forumlar için teşekkürler ve diğer poker oyuncularıyla konuştuğum için oyunun stratejik kısmını keşfettim.

Ne zamandır WPT Global'in üyesisiniz ve size katılma konusunda ilham veren şey neydi?

Bu yılın başlarında Meksika'da açıldığından beri WPT Global'de oynamaya başladım ve o zamandan beri durmadım, katılmam için bana ilham veren şey WPT markasının adıydı, oynamaya yeni başladığımı hatırlıyorum, tüm bu WPT final masalarını TV'de izliyordum ve her zaman bunun bir parçası olmak istedim.

WPT Global'in başka bir başarısı oldu mu? Eğer öyleyse, ne zaman ve nerede?

Sitede biraz başarı elde ettim, bu yılın başlarında serinin Güz Özel turnuvasını kazandım ve günlük turnuvalardan bazılarını da kazandım.

"Pokerdeki en gurur verici başarım hiç şüphesiz Pokerstars'taki 2019 WCOOP Ana Etkinliğini 688.000 $'a kazanmaktır, bu Meksika pokerinin en büyük çevrimiçi puanıdır."

Daha önce hiç WPT etkinliğine veya Las Vegas'a gittiniz mi? Hiç başka büyük poker turnuvalarında oynadınız mı?

Birkaç canlı WPT etkinliğine katıldım; Florida'daki Seminole Hard Rock'ta oynadım ve burada Ana Etkinlikte büyük bir başarı yakaladım, 23.000 $ karşılığında 29. sırada yer aldım ve aynı seride 29.000 $ karşılığında altıncı olarak bitirdiğim bir turnuvayı final masasına taşıdım.

Bugüne kadarki en gurur duyduğunuz poker başarınız nedir?

Pokerdeki en gurur verici başarım hiç şüphesiz Pokerstars'taki 2019 WCOOP Ana Etkinliğini 688.000$'a kazanmaktır, bu Meksika pokerinin en büyük çevrimiçi puanıdır.

Belki kazanmanın dışında, yaklaşan WPT durağınızla ilgili en çok neyi sabırsızlıkla bekliyorsunuz? Tanışmak istediğiniz poker profesyonelleri var mı? Eğer öyleyse neden onlarla tanışmak istiyorsunuz?

Bu WPT etkinliğinde en çok sabırsızlıkla beklediğim şey uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı görmek ve bu duraklar poker topluluğunun bir araya gelip harika vakit geçirmesine olanak sağlıyor.

WPT Global'e Bugün Katılın

WPT Global ile dünyanın dört bir yanındaki poker oyuncuları artık WPT etkinliklerine katılma, ödüller kazanma ve dünyanın en büyük nakit oyun poker ağlarından birinde heyecan verici oyunların keyfini çıkarma şansına sahip. WPT Global, dünya çapında 50'den fazla ülke ve bölgede mevcuttur.

WPT Global büyük bir para yatırma bonusu sunuyor: 1.200$'a kadar para yatırma işlemlerinde %100 (herhangi bir ödeme yöntemi kullanılarak). Minimum 20$ yatıran yeni oyuncular, her 20$'lık komisyon katkısı için 5$'lık artışlarla (doğrudan kasiyere yatırılan) açılan bu maç bonusunu otomatik olarak alırlar.

Hem turnuvalar hem de nakit oyunlar bonus kilidinin açılması için sayılır; yeni oyuncuların kilidini açmak ve bonus miktarının tamamını talep etmek için ilk para yatırma tarihinden itibaren 90 günü vardır.

Aralık ayındaki WPT Dünya Şampiyonası için 12.400$ değerindeki WPT Pasaportunu nasıl kazanacağınızı öğrenin

*Görüntüler Jacobo Montoya'nın izniyle alınmıştır.

Etiketler

İlgili Turnuvalar

İlgili Oyuncular

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.