Lisa Costello, Wynn'deki WPT Bayanlar Şampiyonasını 85.297 Dolara Geri Aldı

Lisa Costello, Wynn'deki WPT Bayanlar Şampiyonasını 85.297 Dolara Geri Aldı

Cuma gününün Wynn Las Vegas'taki odak noktası pokerdeki kadınlardı. Daha spesifik olarak, sabahları özel bir Bayanlar Buluşması Oyunu (MUG) ve ardından YouTube'da canlı olarak yayınlanan Dünya Poker Turu (WPT) Bayanlar Şampiyonası final masası.

WPT Dünya Şampiyonası Festivali'nin bir parçası olan bayanlar turnuvasında Lisa Costello, 457 katılımcı arasında ayakta kalan son oyuncuydu ve ona 85.297 $ ödedi.

Final masası gerçekleşmeden önce, WPT Global elçisi Jamie Kerstetter, Wynn poker odasında kadınlara özel bir MUG'a ev sahipliği yaptı. Dokuz adet düşük bahisli nakit oyun oynandı ve birden fazla 1.100 $'lık WPT Prime Şampiyonası koltuğu da dahil olmak üzere bazı değerli ödüller için çok sayıda ödül çekilişi yapıldı.

Costello Yalnız Kalıyor

İkinci yıllık WPT Bayanlar Şampiyonası Cuma gecesi, şu anda The Hendon Mob sonuçlarında 300.000 doların üzerinde paraya sahip olan Costello'nun galip gelmesiyle sona erdi. Şampiyonluk için teke tek yendiği poker profesyoneli Ashley Sleeth'in de dahil olduğu zorlu bir final masasında büyük bir başarı elde etti. Sleeth, şampiyonluğun bir sıra gerisinde kalmasına rağmen kariyerinin en iyi parasını 57.069 $ olarak kaydetti.

Dünya Poker Turu, geçen yıl açılış etkinliğinde gördükleri başarının ardından 1.100 $ girişli turnuvayı geri getirdi. Lina Niu bu ödülü 2022'de 105.136 dolara kazandı.

2023 final masasında Ada Lang, 20.155$ karşılığında altıncı sırada yer alarak ilk giden oldu. Aylar Lie 26.480 dolarla beşinci sırada yer alırken, onu 34.220 dolarla Chris Read dördüncü sırada yer aldı.

Alan son üç rakibine kaldığında Costello büyük bir fark elde etmişti. Ancak Sleeth, KQ ile KJ'ye karşı hamle yaptığında ve en iyi el kaldırıldığında fiş liderine karşı bir duble bulacaktır.

Teke tek oyuna girmeyi ümit eden Kathy Stahl için bu kötü bir haberdi. Birkaç dakika sonra Costello bir yarışı kazanarak onu yakaladı. Stahl üçüncü sıradaki performansıyla 43.686 dolar kazandı.

Teke tek oyun başladığında Costello ağır bir şekilde öndeydi ve hızla farkı 5-1'e çıkaracaktı. Ancak Sleeth kısa bir süre sonra ikiye katlanacaktı. Ancak final masasının 113. elinde A10 ile flop öncesi hamle yaptı ve Costello'nun AQ'su tarafından anında çağrıldı.

976K5'in bitmesi ve turnuvanın sona ermesi nedeniyle Sleeth'e yönetim kurulundan yardım gelmedi. Costello resmi olarak 2023 WPT Bayanlar Şampiyonu oldu.

WPT Bayanlar Şampiyonası Final Tablosu Sonuçları

YEROYUNCUÖDÜL
1Lisa Costello85,297$
2Ashley Sleeth57.069$
3Kathy Stahl43.686$
4Chris Oku34.220$
5Aylar Yalan26.480$
6Ada Lang20,155$

Etiketler

İlgili Turnuvalar

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.