GGPoker, İstemcideki Güvenlik Açığı Ortaya Çıktıktan Sonra Süper Kullanıcı Moneytaker69'u Yasakladı

GGPoker, İstemcideki Güvenlik Açığı Ortaya Çıktıktan Sonra Süper Kullanıcı Moneytaker69'u Yasakladı

Çevrimiçi poker, 2007'deki "POTRIPPER" süper kullanıcı skandalından bu yana çok yol kat etti ve henüz...

GGPoker bugün sansasyonel bir duyuru yayınladı ve "Moneytaker69" isimli oyuncunun yasaklandığını ve yaklaşık 30.000 $'lık haksız kazançlara el konulduğunu bildirdi. Skandalın ayrıntıları 2+2 poker forumlarındaki bir paylaşımın ardından gün yüzüne çıktı.

GGPoker, "Olay için içtenlikle özür dileriz" dedi. "Bu, birçok poker oyuncusunun oyunun bütünlüğü konusunda endişelenmesine neden oldu ve en iyi poker deneyimini sunma konusunda GGPoker'e olan güvenlerini sarstı.

"Bu olayı çok ciddiye alıyoruz ve poker oyuncularını hayal kırıklığına uğratmamak için sıkı çalışmaya devam ediyoruz."

Tüten silah?

"Bu olayı çok ciddiye alıyoruz ve poker oyuncularını hayal kırıklığına uğratmamak için sıkı çalışmaya devam ediyoruz"

28 Aralık Perşembe günü, "GGSuperUser" isimli bir kullanıcı 2+2 Forumlarında "Moneytaker69" kullanıcısının GGPoker'i süper kullandığını iddia eden bir gönderi paylaştı.

Süper kullanıcı, bir poker istemcisinde, genellikle rakiplerinin açık kartlarını görerek rakiplerine karşı avantaj elde etmelerini sağlayan özel ayrıcalıklara veya araçlara erişimi olan bir oyuncu için yaygın olarak kullanılan bir terimdir.

Gönderide, "Moneytaker69" istatistiklerinin yanı sıra şüpheli olan birkaç el geçmişinin gönderileri de özetlendi ve incelendi. "Moneytaker69" yalnızca Aralık ayında 8.900 ellik bir örneklemde 90bb/100 kazandı; VPIP (Gönüllü Olarak Pot'a Koydu) 53 ve PFR (Flop Öncesi Yükseltme) 17 oldu.

VPIP (Gönüllü Potaya Koyma): Bir oyuncunun gönüllü olarak (kör bahiste olmadığında) pota para koymaya karar verdiği tüm ellerin yüzdesi. PFR (Flop Öncesi Yükseltme): Bir poker oyuncusunun floptan önce yükselterek girdiği tüm ellerin yüzdesi.

Orijinal postere göre, genellikle bu VPIP/PFR aralığında oynayan bir oyuncu -50bb/100 aralığında olacaktır. Nakit oyun masalarının dışında "Moneytaker69" ayrıca Aralık ayında 47.586,80 $ karşılığında 150 $ GGMasters Sunday MTT kazandı.

Tarihteki En Unutulmaz 5 Poker Hile Skandalı

GGPoker'in Yanıtı

Orijinal posterde GGPoker'in durumu özel olarak kabul ettiği ve bu soruna çözüm bulmaya hazırlandığı belirtilmişti. Ve 15 saat sonra eski adıyla Twitter olan X üzerinden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada GGPoker, 'Moneytaker69'un 'Beğendim/Aşağı Tablo Reaksiyonu' özelliğini kullanarak oyun istemcisini kişiselleştirebildiğini, oyun paketlerini değiştirebildiğini ve ağ trafiğini engelleyebildiğini söylüyor. "Moneytaker69" daha sonra bu bilgiyi, GGPoker'in "istemci tarafı veri sızıntısı vektörü" olarak adlandırdığı şeyden yararlanarak her şeyin eşit olduğu sonucunu çıkarmak için kullanabildi.

GGPoker, mühendislerinin bu güvenlik açığını tespit ettiğini ve özelliği devre dışı bırakmak için 16 Aralık'ta acil bir güncelleme yayınladığını söyledi.

Ancak özelleştirilmiş oyun istemcisinin halihazırda "Moneytaker69"un elinde olması nedeniyle kullanıcı yine de bu açığı kullanmaya devam edebildi. GGPoker'e göre, biriken veriler aracılığıyla "Moneytaker69" kazanma olasılığını "makul bir güvenceyle" tahmin edebiliyordu.

Sırada ne var?

GGPoker, istemci tarafındaki güvenlik açığının artık giderildiğini söyledi. "Moneytaker69" da yasaklandı ve 29.795 dolarlık haksız kazançlara el konuldu. Ayrıca etkilenen turnuvalara ilişkin ödemelerin, yani "Moneytaker69" tarafından kazanılan 150$'lık GGMasters Sunday MTT'nin önümüzdeki 24 saat içinde mutabakata varılacağını da söylediler.

GGPoker bir takip gönderisinde, "Tüm oyuncularımıza güvenli ve eğlenceli oyunlar sunabilmemiz için oyunlarımızın güvenliği ve bütünlüğünün önceliğimiz olduğunu size temin edebiliriz." dedi. "Her ne şekilde olursa olsun hileyi önlemek için her zaman elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapacağız."

Bu, GGPoker'in çevrimiçi poker hileleriyle mücadele etmek için attığı ilk adım değil. Eylül 2020'de site, 40 hesabın RTA kullanımı nedeniyle yasaklandığını ve bu hesaplardan 13'ünde 1.175.305 ABD dolarına el konulduğunu iddia etti.

Bir ay önce, Ağustos 2020'de Alman poker oyuncusu Tobias Duthweiler'ı "kötü avcılık ve yağmacı davranış" nedeniyle yasakladılar.

Etiketler

İlgili Oda

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.