NHL sezonunda kaç maç var?

NHL sezonunda kaç maç var?

NHL, Stanley Cup'a katılmak için 32 takımın katıldığı profesyonel bir buz hokeyi yarışmasıdır.

Normal sezonda, 32 NHL takımının tamamı, 41'i kendi sahasında ve 41'i deplasmanda olmak üzere toplam 82 maç oynuyor.

Bu, normal sezonda toplam 1.312 maçın olduğu anlamına geliyor. Normal mücadelenin sonunda her bölümden en iyi üç takım play-off'lara katılmaya hak kazanır. NHL'de iki konferansa bölünmüş dört bölüm vardır. Doğu konferansında Atlantik ve Metropolitan bölümleri bulunurken, Batı konferansında Orta ve Pasifik bölümleri bulunmaktadır.

NHL sezonunun yapısı

Bir kampanya üç önemli aşamadan geçer: sezon öncesi, normal sezon ve playofflar.

Sezon öncesi dönem genellikle Eylül ayının son iki haftasında gerçekleşir ve bu, kampanyaya hazırlık amaçlı gösteri oyunlarını içerir. Bu maçlar hiçbir şey ifade etmez, ancak daha çok yeni yeteneklerin kanını almak ve oyuncuları normal sezona hazır hale getirmek için önemlidir.

Normal sezon, sezon öncesi dönemden sonra başlıyor ve 1.312 muhteşem maçın yer aldığı birkaç ay sürüyor.

All-Star etkinliği Şubat ayında düzenleniyor. Bu temelde beceri oyunlarının ve ligin en iyi oyuncularının yer aldığı bir gösteri buz hokeyi turnuvasıdır. Aynı zamanda yoğun bir sezonda iyileşmek ve dinlenmek için zamana ihtiyaç duyan oyuncular için de uygun bir mola görevi görüyor. All-Star arası, takımlar için bir veda haftası işlevi görüyor. All-Star MVP'si de bu hafta içinde seçiliyor; normalde etkinliğin en seçkin oyuncusu.

Normal sezonun sonunda, sezon sonrasına katılmaya hak kazanan takımların eleme müsabakasında karşı karşıya geldiği play-off'larınız var. Geriye kalan son iki takım Stanley Kupası için oynayacak ve tarih kitaplarında yer alacak.

NHL 84 maçlık normal sezon programını değerlendiriyor

Kaynakların ESPN'e verdiği bilgiye göre NHL, daha fazla bölgesel rekabet eşleşmesi oluşturmak amacıyla normal sezonunu 82 maçtan 84 maça çıkarmayı tartışıyor.

Lig, bazı takımların rakiplerine karşı oynanan lig maçlarının sayısında dengesizlik olmasından şikayetçi olduktan sonra mevcut programına alternatifler düşünüyor.

Şu anda her takım, bölümdeki rakiplere karşı toplam 26 maç olmak üzere üç veya dört maç oynuyor; kendi konferanslarında bölüm dışı takımlara karşı toplam 24 maç olmak üzere üç maç oynuyorlar; ve toplam 32 maç boyunca diğer konferanstaki rakiplere karşı iç saha ve deplasman olmak üzere iki maç oynuyorlar.

Örneğin Metropolitan Division'da New York Rangers, rakibi New York Islanders ve Philadelphia Flyers ile yalnızca üçer kez oynuyor. Rangers'ın 22 Aralık'ta Islanders'a karşı oynayacağı maç, takımların 2022-23 normal sezonunda karşılaşacağı son maç olacak.

İki normal sezon maçının eklenmesi, NHL'nin, her takımın her rakibi en az bir kez ziyaret ettiği ve bölümdeki rakiplerine her sezon birbirlerine karşı dört maç verdiği mevcut program formatını korumasına olanak tanıyacak. Bir teori, sezon öncesi programın ilave maçları telafi etmek için kısaltılabileceği yönünde. Bölümdeki rakiplere karşı oynanan oyunlar genellikle ulusal ve yerel televizyonda daha büyük kalabalıkları ve daha büyük izleyicileri çeker. Bir NHL genel menajeri, "Edmonton'da Calgary ile 10 kez oynayabilirler ve hepsini satabilirler. Bu çılgınlık" dedi.

Normal sezonun 84 maça çıkarılması tartışma aşamasında. Konunun bu hafta Palm Beach, Florida'daki yönetim kurulu toplantısında dile getirilmedi ancak Mart 2023'teki genel müdürler toplantısında tartışılması bekleniyor.

Her ne kadar NHL komiseri Gary Bettman Stanley Cup play-off'larına takım eklenmesine kararlı bir şekilde karşı çıksa da bir kaynak ESPN'e Bettman'ın normal sezonu genişletmeyi düşünebileceğini söyledi.

NHL kaynağı "Bunun gerçekten gidilecek en basit yol olduğunu düşünüyorum" dedi.

NHL daha önce 1992-94 sezonunda 84 maçlık bir normal sezon geçirmişti; lig ve NHLPA her takımın programına iki "tarafsız saha" maçı ekleme konusunda anlaşmıştı.

Normal sezonu genişletmek, programa daha fazla rekabet maçı eklemek için düşünülen çözümlerden yalnızca biri. Geçen ay Toronto'da yapılan toplantıda NHL'nin genel menajerleri, seyahatleri azaltan ve daha fazla rekabet oyunu ekleyen bir programın nasıl oluşturulacağını tartıştı - NHL'nin 2020-21 sezonunda uyguladığı bir şey olan, bir yolculukta bir rakibe karşı birden fazla oyun oynamak da dahil .

Sportico, tartışmaları ilk olarak Toronto toplantısında bildirdi.

NHL yorum yapmaktan kaçındı. Programda yapılacak herhangi bir değişikliğin NHLPA onayına ihtiyacı olacak. 84 maçlık sezonla ilgili olarak CBA, takımların 82'den fazla maç oynamasını kısıtlıyor, dolayısıyla olası bir artış için oyuncuların onayı gerekiyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.

WPT Global'de gerçek para kazanabilir misiniz?

Evet, WPT Global'de gerçek para kazanabilirsiniz. WPT Global aynı zamanda çok sayıda heyecan verici canlı turnuvada koltuk kazanma şansı da sunuyor.